BIFF RYDBERG!

Enkel festmat! Ja nu när festligheterna ändå krockar varje dag…så varför inte äta gott hela tiden? Biff Rydberg är en klassiker som alltid går hem och är inte alls svår att få till!

RIFF RYDBERG

Enkelt, gott och festligt!

600 g -900 g oxfilé, putsad

2 gula lökar, finhackade

8-10 medelstora potatisar, skalade

Smör och olja till stekning

Flingsalt och nymalen svartpeppar

4-6 äggulor

Senap

Grön sallad

Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär oxfilén i 2-2 1/2 cm stora tärningar.

Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm.

Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.

Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och smör och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra.

Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir ”kokt”.

Lägg upp, gärna på varma tallrikar med ”högar” av kött, lök och potatis.

Servera omedelbart med äggulorna i sitt skal. Blandad sallad och en god stark senap är gott till.

Och än så länge lever Tussan!

  1. TKB skriver:

    Dorran
    Pata Negra???……byt till min bästa väns favorit…Lirac, från France, mycket mer värd pengarna och smak!

  2. TKB skriver:

    Susanne
    Lite Babooti och Xavier inte helt fel…..efter snösköttande…IGEN!!
    Nu vill jag att det skall bli vår og sommar…även i Jerusalem!!
    Biggan
    Smaken som baken…två delad;) öl…njaa, möjligtvis lättöl till en god äggmacka med smör,kaviar och ost….ellers vin till pytt…jaa-a, ta en av enkla favoriter Primitivo Di Mandura, 2007 Italien eller ännu bättre Tatachilla röd (finns bara en), bägge ligger på kring 100 kr;)
    Millan
    Bara det är Merlot från Zenato..funkar bra och det finns en eller flera nyans till, fast med andra gårdar och druvor! testa te.x lite franska viner …de har goda årgångar nu på marknaden – värd att vidga vinsmaklökarna:)

  3. monika skriver:

    Bigge!
    Buren är stängd och skaldjurstårta funkar absolut! Babooti? vet inte vad det är!
    Caroline och Marie-Louise och Cecilia!
    Ja, klassikerna hålller:)!
    Susanne!
    Det undrar jag med….
    Dorran!
    Ha, ha,,,jag är också från görgoa Götet;)!
    TKB!
    Vi tackar och bugar!
    Lena Pe!
    Det är faktiskt görgott! att blanda äggulan med köttet men precis som Caroline säger, aldrig bara en rå äggula ”rätt upp och ner”!
    Millan!
    Jodå, jag sprang igår….
    Katja!
    Jag kontaktar dig!
    Tack Bigge!
    Pernilla!
    Jag mailar dig!
    Dorran!
    Nej, hamstern heter Tussan och katten heter Nelly…..
    Annakå!
    Biff Greta är en variant av Biff Rydberg och då med senap till…
    Helena!
    Du kan göra huvudrätten från min nyårsmeny, perfekt och väldigt gott!
    Biggan!
    Ha, ha…
    /Monika

  4. Biggan skriver:

    Anna Ká……
    får jag skojsa till det litet…
    JAG har ätit pytt i panna, utan senap
    Vintips TKB???..eller går det bra med en öl till..

  5. Helena skriver:

    Hej Monika! God fortsättning och 1000 tack för all härlig matinspiration du delar med dig av! Jag undrar vad du skulle göra med en ryggfilé av dovhjort en kall vinterdag? Jag ska överraska min just 40åriga man med dovhjort till helgen.

Comments are closed.

LOADING..