OFRIVILLIG VILTJAKT!

Ja det var dessvärre vad jag råkade ut för igår. På väg till fotbollsträning lyckades jag köra på ett rådjur. Vad gör man?

Jag ringde KDF, (Djurgårdsförvaltningen) och genast kom en jägare, Björn, med hund och gevär och bad mig peka på brottsplatsen…..

Efter ett tag ringde han tillbaka och sa att rådjuret var funnet skadat men att han nu skjutit det. Då blir det god middag svarade jag…..men det var han inte så säker på innan han flått det och lärde mig att djur som först skadats och sedan skjuts hinner få en blödning i kroppen som gör att köttet inte blir gott.

Men ett gott recept på rådjurssadel till er som jagar på rätt sätt finner ni här.

Och så kan jag inte låta bli att tipsa om något glamouröst som vanligtvis brukar vara helt oglamouröst, mitt nya diskmedel!

IMG_7129

Nu är det kul att diska;)! Och tur är det för igår fick jag diska rejält efter en dag i chokladens tecken, 800 praliner skulle göras till Piratförlaget!

Om ni vill få lika kul som mig när ni diskar kan ni skaffa en flaska här!

 1. monika skriver:

  Agneta!
  På natten;)! Men lite rätt har du…det har varit ett hårt tempo nu ett tag….men det är ju så kul!
  God natt!
  /Monika

 2. agneta skriver:

  När sover du Monika?
  jag blir lite orolig för att du inte hinner att ……………….ja
  Men är lika glad så klart att vi får höra av dig och ditt spännade intresse av mat o kreationer som du är så bra på!

  Go natt !

 3. monika skriver:

  mariab!
  Såklart jag blev förskräckt över att plötsligt inte kunna bromsa för ett rådjur….och här är det många rådjur ska du veta! Och för mig skulle det värsta vara att rådjuret bara låg och plågades tills räven tog det! Därför ringde jag efter jägare….Och jag vet inte…när det sedan kommer till maten… jag äter kött är inte vegetarian…
  /Monika

 4. mariab skriver:

  Du blev dödsförskräckt? Rådjuret då? Uppskattar dina sidor jättemycket men inte idag, kommentaren om rådjursstek vad gäller ett plågat skadat djur gör mig bara ledsen, obetänkt skrivet.

 5. monika skriver:

  Namn!
  Jag vet…och Gudarna ska veta att jag blev dödsförskräckt när jag förstod att jag skadat det!
  ‘/Monika

Comments are closed.

LOADING..