VÄRLDENS BÄSTA SVARTVINBÄRSSYLT!

Så var det dags att ta hand om alla, ja, i alla fall en del av de svarta vinbär som ligger och tar upp alltför stor plats i min frys.

Inget att klaga över egentligen för här kommer världens enklaste recept på världens snabbaste och världens godaste svartvinbärssylt!

Så har ni en halvtimma över, väl rengjorda burkar, strösocker och plockade vinbär till hands är det bara att sätta igång!

.

Bra grejer till syltkok, särskilt sylttratten. En tratt med ett bredare hål som gör det lättare att hälla upp sylten på burkar utan kladd vilket faktiskt är viktigt även för hållbarheten.

.

img_6660

.

Nu är jag igång!

.

img_6661

.

SVART VINBÄRSSYLT

En ljuvlig sylt som är underbar på morgonfilen,,,allt med inspiration från den goda Hiram och inte en enda ond tillsats!

2 liter svarta vinbär

1 liter vatten

2 – 2 1/2 liter strösocker

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Låt koka i 15 minuter.

Ta grytan från värmen och rör ner sockret. Rör tills allt sockret har smält.

Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och förslut.

.

Så var det klart!

.

img_6662

.

Och Grattis Mamsen!

Bodde du lite närmare kunde du få en burk…..

  1. Inger!
    Självklart är det så att omogna bär har mer pektin. Dock tror jag att du inte ska ge upp ännu. Sylten kommer ihop dagen efter. Kanske är den redan bra?
    /Monika

  2. Ursäkta upprepningarna – men hoppas att ni förstår vad jag menar

  3. Vattenmängden måste väl anpassas efter om man plockar bären tidigt eller sent på säsongen. Mest pektin i början. Min sylt blev för lös trots att jag gjorde precis som set stod i receptet.

  4. Trots att jag gjorde precis som det står i receptet så blev sylte för tunn. . Det måste väl bero på när man plockar bären? Ju senare de plockas desto mindre pektin -eller?

  5. Svartvinbärssylten blev för lös trots att jag gjorde precis som det står i receptet. Det måste väl bero på när man plockar bären? Ju senare de plockas desto mindre pektin -eller?

Comments are closed.

LOADING..