NU MÅSTE NI GÖRA ANKA!

Jag har fått pippi på anka för tillfället!

Ni bara måste laga dessa ankbröst, så fantastiskt gott, snabbt och enkelt!

..

img_6630

ROSASTEKT ANKBRÖST

Ankbröst är verkligen gott!, saftigt och lent på samma gång!

3-4 ankbröst

MARINAD

1/2 dl balsamvinäger

1/2 dl soja

1/2 dl olivolja

Salt och peppar

Skär några snitt på skinnsidan i ankbrösten med en vass kniv. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och marinera ankbrösten i minst 1 timme.

Hetta upp en torr grillpanna eller en torr stekpanna. Grilla eller stek brösten i 2 minuter på varje sida, börja med skinnsidan ner. Lägg över dem i en ugnsfast form och häll över resten av marinaden. Efterstek dem i ugnen på 200° i ca 10-15 minuter eller tills de fått gyllene färg och är vackert rosa inuti.

Svep in dem i folie att vila. Skär ankbrösten i skivor och skeda över skyn.

.

Och ikväll blir det kräftskiva.)!

  1. Anna skriver:

    jag för min del tillagar alltid allt, oavsett kött,fisk eller fågel ordentligt, dvs inget rosa kött inuti. Det finns otäcka baciller även i andra råvaror än fågel.

  2. Anna skriver:

    jag för min del tillagar alltid allt, oavsett kött,fisk eller fågel ordentligt, dvs inget rosa kött inuti. Det finns otäcka baciller även i andra råvaror än fågel.

  3. L8 skriver:

    Har aldrig varit besviken när jag ätit ankbröst. Även om jag inte har gjort det lika många gånger som du:-)

    Ska absolut testa ditt recept! Och att laga mat med stektermometer tycker jag är kanonbra. Tar t ex numera alltid tempen på brödet oxå.

  4. L8 skriver:

    Har aldrig varit besviken när jag ätit ankbröst. Även om jag inte har gjort det lika många gånger som du:-)

    Ska absolut testa ditt recept! Och att laga mat med stektermometer tycker jag är kanonbra. Tar t ex numera alltid tempen på brödet oxå.

  5. monika skriver:

    TKB!
    Du kommer inte bli besviken;)!
    /monika

Comments are closed.

LOADING..