OJ, OJ, OJ!

Så gott! Se och hör själva:

img_5908

Grisbringa, bräserad med plommon honung och balsamvinäger. Serverad med grönsallad, färska plommon och rostade valnötter.

Stekt, lättrökt fläskfilé med rökt ost och syltade primörmorötter med apelsin, honung och dill.

Paté med fläskkarré, muskotnöt, hasselnötter och persilja, serverad med syltad färsk lök.

Sprängd kalvtunga och italiensk sallad med körvel och vårprimörer.

Grillat lamm med ärtpuré och syltad majrova i flädervinäger.

Kycklingsallad i majonnäs med citron, basilika och torrsaltad bacon.

Ja, det var mina små lunch mackor:)! Och ska jag sätta ett betyg så blir det grisbringan och patén på fläskkare´ som är vinnare, vi är ju ändå på en slags ”grisfest”,  men bortser jag från det så måste jag säga att kycklingen i majonnäs var ljuvlig!

Och här är han, Kung Aamann, tillsammans med med mig förstås!

img_5910

Trevligt var det också!

Snygg-Ola som jag kallar Ola Lauritzon var också där!

img_5905

Och faktum är att han inte bara är snygg och GI- expert! Duktig entreprenör och initiativtagare, (tror jag!) till en underbar sajt på nätet där du kan publicera ditt bokmanus, tävla och hoppas på att bli utgiven, www.kapitel1.se!

Tusen tack DMA för en supertrevlig lunch!

Sen bar det iväg till Stadsteatern, Frankenstein och flickorna på Zap! Ärenden ni vet…….;)!

 1. Ann!
  Ha, ha nej inte gravid! Kul och Lycka till:)!
  Millan!
  Ja Millan, det var underbart gott och trevligt!
  TKB!
  Ha, ha…
  /Monika

 2. TKB skriver:

  Susanne – ha det riktigt gott i Dublin..ser fram emot resedagboken om mat upplevelser:-)
  Monika – det var ju smörrebröd för hela packet må jag säga:-)….snyggt och gott .. alla och allt:-)

 3. Lyckost! vilken dag och lunch-Yummi!!!
  Ja, får man säga att man nästan dreglar över de goda danska smörebröd(heter det så!?) :-)!!Jag får ”poppa”l ite popcorn nu….
  Hoppas det gick bra på Frankenstein ;-)!1

 4. Men herregud Monica, jag blir så hungrig varje gång jag kikar in! Du är ju bara BÄST! Missa inte min nya blogg på http://www.gravidlooken.se/Skönhetsbloggen. Jag vet att du inte är gravid(?) men det går så bra att läsa den ändå!! Kram från Ann

 5. Susanne!
  Jag fick ALLA recepten;)! Du ska få dem av mig….det vore väl något, smörrebröd på Napoleon!
  Vi kommer sakna dig, jag i alla fall…ha det så underbart i regnet i Dublin;)!
  Heléne!
  Gör det!
  /monika

Comments are closed.

LOADING..