ÄNTLIGEN!

Fick jag lite tid eller rättare sagt tog jag mig tid för trädgårdsarbete! 30 säckar koskit är utslängda i rabatter, snittblomsland, smultronland och kryddgård! Skönt och faktiskt lite härligt aggressivt kroppsarbete!

Därefter för jag en kamp på timmar mot mina smultron och jordgubbar. Dessa revor som sprider ut sig överallt, jag blir galen och än mer övertygad om att de två stora urnorna jag har med smultron är sättet att odla smultron på, här kan de nämligen inte ”reva sig” vidare!

Jag har gått igenom det mesta vad det gäller vad som fungerar att odla i en trädgård på Djurgården. Från början var jag helt vild, ville ha allt! Och sedan förde jag en ständig kamp mot rådjuren med allt från ulltussar till blåa kletiga medel……

Numera odlar jag följande och det fungerar!

Ett inhängnat snittblomsland, underbart! (jag gör buketter av ”ingenting” ända in i vintern!)

Smultron/jordgubbs och potatisland med två rader ringblommor, oinhängnat och fungerar!

Bänkgård med 6 olika salladssorter som jag sår i omgångar från och med nu. En gammal garderobsdörr med fönster fungerar som ”lock på natten” och här växer det som gräs! Jag är helt självförsörjande på sallad hela sommaren!

En örtagård som visserligen ligger alltför långt från köket, men här finns allt och flera plantor av samma sort och det är bra för då låter jag en av timjanplantorna ”gå i blom” för blommorna är så vackra för att inte tala om salvians blommor….

Sedan har jag mitt glädjeland! Här odlar jag bara kul grejer, blåa morötter, randiga betor, vita rädisor, spräckliga bönor…ja sådant som är vackert i maten och vackert på bild! Men här sker också de flesta misstagen. Men det är väl så det är, det roligaste och vackraste kräver en helt annan omsorg än den vi vanligtvis har tid med?

Nu återstår bara att vänta och längta,,,, efter potatisen, blommorna, salladen och betorna…ja livet är inte så tokigt ändå:)!

 1. millan skriver:

  Cath, djupa?vi snackar ”gäddhäng” bl a :-)!
  bIGGAN:gulliga,rara” privatsyrra sedan ca 20 år ;-)” söker mer timarb!
  ha en trevlig dag ALLA GULLIGA!!

 2. millan skriver:

  Cath, djupa?vi snackar ”gäddhäng” bl a :-)!
  bIGGAN:gulliga,rara” privatsyrra sedan ca 20 år ;-)” söker mer timarb!
  ha en trevlig dag ALLA GULLIGA!!

 3. Åh tack Biggan! Att jag inte tänkt på det själv…Bor ju precis där – södra Norrlands kustland – Söderhamn närmare bestämt. Ska till Hudik på jobb nästa vecka, då ska jag besöka ”Gröna bönor”, urmysig affär och mkt goda teér… Tack för tips!

  /Lena

 4. cath skriver:

  ?????
  Nu börjar Ni bli djupa….

 5. Biggan skriver:

  LENA P: …undrar om det var du som besökt butiken Gröna Bönor vid jultid, för att köpa trådsaffran. Isf vet du DOM har ”chokladknappar”. Jag håller tumarna för att du bor i mitt grannskap ”södra norrlands kustland”.
  MILLAN: oj vad du och jag är tandfixerade(ortavd?) fniss…en yrkessjukdom syrror och tekniker? Du den dagen vi inte får upp armarna till att borsta våra Biodent 21:or, då du, ropar vi på assistans! Visst då.
  Kram Biggan, ler med hela musculus orbicularis oris.
  TKB: du det ordnar sig- simma lugnt!

Comments are closed.

LOADING..