VÄSTERBOTTENPAJ MED FORELLROM!

I väntan på recepten från ”Efter tio” så håller jag er med min underbart goda Västerbottenpaj. Den är från mina sommarprogram, ”Monikas mat” och supergod!

VÄSTERBOTTENPAJ MED FORELLROM OCH CRÈME FRAICHE
PAJDEG;
125 g smör, skuret i bitar
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
FYLLNING;
225 g västerbottenost, riven
1 dl mjölk
3 ägg
Salt och nymalen svartpeppar
TILL SERVERING OCH GARNERING;’
2 dl créme fraiche
100 g forellrom
Gräslök
Svartpeppar
Nyp ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant. Nagga botten och förgrädda pajerna i 5 minuter på 225°. Fäst gärna kanten med folie.
Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalen. Vispa ihop mjölken med äggen. Salta och peppra. Fyll pajskalet med äggsmeten.
Grädda pajen i c:a 15 minuter på 225° eller tills fyllningen stannat och fått vacker färg.

  1. monika skriver:

    Maud!
    En egen mapp:) Ja, det vill jag ha! Och skolan börjar imorgon onsdag, tack och lov!
    /Monika

  2. Maud skriver:

    Monika, västerbottenpaj är så gott. Västerbottenost är jättegott gott i lasagne också. Det blir så smakrikt. Tack för receptet! Nu har jag ”mitt eget” recept. Du måste snart få en egen mapp i datorn med namnet ”Monikas mat” med alla goda recept du ger till oss.
    Ja i morgon börjar skolan här i alla fall.
    /Maud

  3. monika skriver:

    Anna!
    Härligt!
    /monika

  4. Anna skriver:

    Den godaste pajen! Jag hade den och flera andra när jag fyllde 50 i maj men denna var helt klart populärast! Mums även när det inte är kräftkalas! Så gör nu som Ingrid säger: Prova den alla som inte gjort det innan!

  5. Bigge skriver:

    Ja, den har jag lagat och bjudit M Å N G A ggr sen dess. UNDERBART god och alltid uppskattad.

Comments are closed.

LOADING..