TIDEN RÄCKER INTE ALLTID TILL!

Nej, det gör den inte…men som för det mesta så går det precis…..

Premiären var underbar, så fantastiskt bra de spelar killarna och vilket jobb de lagt ner! Det märkligaste var nog ändå att Micke ser ut som Thommy på scen…..

Sedan var det fest förstås och då tog jag igen både firande av födelsedag och bokomslag:)! Supertrevligt, gott och mycket champagne!

Lördagen frös jag hela dagen i Rinkeby på en fotbollsplan, men glädjen över flickornas alla segrar värmde;) och när vi hade ”mörka timmen” somnade jag…

…och tur var det för tjugo över sju i morse skulle flickorna iväg igen…..alltså tjugo över sex!!! Därefter var det dags att köra William åt motsatt håll, Tumba/Botkyrka……

Och nu, tro det eller ej! 430 praliner är nu tillverkade…till min bokpresentation för säljarna på förlaget imorgon!

Detta är bara början!

img_5645

Och sedan var jag glad, för att inte säga överlycklig över att jag hade köttfärssås i frysen att värma till middag!

img_5644

Och Maud! Här kommer receptet på en riktigt god köttfärssås! Gör en stor sats och frys in det som blir över,,,du anar inte hur skönt det kan vara att bara plocka fram den vid ett tillfälle som för mig idag! Servera med nykokt spagetti eller för festligare tillfälle en pasta av stor sort och nyriven parmesan förstås.

KÖTTFÄRSSÅS

1 kg nötfärs

1 stor gul lök eller 2 mindre

Smör

2-3 burkar krossade tomater, beror på hur mäktig man vill ha den

5 vitlöksklyftor

2 lagerblad

1 mörk oxbuljongtärning eller en rejäl matsked kalvfond

1 msk tomatpure

1/2-1 dl rött vin

Salt och nymalen svartpeppar

Finhacka löklen och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt nötfärsen och fräs på ytterligare några minuter.

Häll på de krossade tomaterna, tillsätt buljongtärning, fint hackad eller pressad vitlök, lagerblad, tomatpuré och vin. Låt sjuda i minst 30 minuter, gärna längre, den mår bara bra av att så och puttra på! Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Och nu är det faktiskt God Natt! Sällan har jag längtat så efter sängen som nu!

  1. Karin skriver:

    Detta låter gott och enkelt, ska jag testa i veckan. Vad menar du att man kan ha för pasta vid festligare tillfällen?

  2. Vilken trevlig helg du verkar ha haft, trots att det varit fullt upp. Vilket skådespelargäng det är med i pjäsen, idel duktiga skådisar och regissör och med Ingvar Hirdvall i en roll – en av mina favoriter bland de svenska skådespelarna. Det verkar vara en måste se-pjäs.
    Lycka till imorgon med din bokpresentation. Men det kan ju inte bli nåt annat än en succé, dels för att det är dig och din bok det handlar och dels för pralinerna. :-)

  3. Maud:
    Håller med om tiden; den känns verkligen ”ur led” de här första dagarna, men det är skönt med ljuset på kvällen. Det blir liksom mer tid på något sätt…..

  4. Maud skriver:

    Tack Monika! Du är bara bäst! Jag ska verkligen göra en stor sats och frysa in det som blir över. Jag berättar hur den togs emot senare. Hur har du klarat att göra så många som 430 praliner? Det känns ju verkligen roligt att du fick koppla av, se bra teater och dricka champagne i fredags.
    God Natt, god natt (gillar inte de första kvällarna när vi ställer om klockan, det blir liksom ingen ordning på tiden).
    /Maud

  5. Typ varje år!!!!!

Comments are closed.

LOADING..