FÖDELSEDAGSLUNCH MED VÅFFLOR!

Tårta till frukost och våffla till lunch….hur ska denna dagen sluta?

img_5636

Och Heléne, jag har ditt fina röda halsband på mig idag!

Jag har världens bästa recept på frasiga, spröda och goda våfflor som ni bara måste göra idag! Ät dem nygräddade med sylt och grädde. Lägg dem absolut inte på varandra, då mjuknar de snabbt och förlorar sin frasighet!

FRASVÅFFLOR, ca 12 styck

4 dl vispgrädde

3 dl vetemjöl

1 dl vatten

Pyttelite salt

Vispa grädden tjock. Blanda vatten, mjöl, salt samt hälften av den vispade grädden till en slät smet. Låt stå att svälla en stund.

Tillsätt resten av grädden. Hetta upp våffeljärnet och smörj den första laggen med lite smör. (Brukar inte behövas på de kommande). Grädda våfflorna vackert guldgula och servera dem sedan med sylt och lättvispad grädde.

 1. monika skriver:

  Åh, jag är överväldigad över alla era gratulationer, tusen tack! Och champagne? Nej det fick jag ingen tyvärr….behöver dessutom en stadig, klar och ren röst idag inför trailern;)!
  /Monika

 2. Anne skriver:

  Vackra Monika, ett forsenat men hjartligt Grattis pa din fodelsedag! Du ar sa fin och duktig. Hoppas du hade en mysig och trevlig dag. Kram till dig.

 3. L8 skriver:

  GRATTIS på födelsedagen!!

  Saknar champagnen, men den kanske du har fått nu:-)

 4. millan skriver:

  Monika,
  Hoppas dagen slutar med ett glas väl kyld champagne ;-)
  lite praliner och ngn snitt ox´å ;-)
  Tjing!!

 5. Stort grattis på födelsedagen. Här i huset äts det våfflor också. Min man har möte i källaren och jag har gräddat en otrolig mängd våfflor till gubbarna. Ska testa ditt recept till helgen. Norska våfflor är inte som svenska (eller franska…;-) De är mycket tyngre och sötare. Med de går ner de med. Den värsta kombinationen är pølse i vaffel (wienerkorv i våffla… )

Comments are closed.

LOADING..