ANKSUG!

Är det inte lustigt hur man ibland kan bli enormt sugen på en viss sorts mat? Ett begär som bara inte går att hejda…Just så blev det nu för mig när jag lästa Lena Pes kommentar och fråga om recept på Anka…Det finns inget godare än ankbröst! Åtminstone inte idag!

Jag har tidigare lagt ut recept på anka, titta in under ”fågel” men här kommer ett till med en alldfeles underbar blomkålspuré som tillbehör…Nu måaste jag åka och handla blomkål och ankbröst till middag:)!

STEKTA ANKBRÖST MED BLOMKÅLSPURÉ
Ankbröst är mycket, mycket gott. Ni bara måste testa detta!
2-3 ankbröst beroende på storlek
Gourmetsalt och nymalen svartpeppar
God olivolja
BLOMKÅLSPURÈ;
1 blomkålshuvud
2-3 msk smör
2 msk yoghurt naturell eller créme fraiche
Salt och nymalen svartpeppar
Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstens feta sida. Gnid in dem med salt och peppar. Stek i en het panna utan fett med början av skinnsidan neråt i ca 5- 7 minuter, vänd och stek ytterligare 5 minuter. Skinnet ska bli knaprigt och köttet ljust rosa.
Låt vila och skär sedan upp brösten i sneda skivor.
BLOMKÅLSPURÈ;
Skär bort stammen från blomkålshuvudet och dela det i mindre bitar. Koka bitarna riktigt mjuka i vatten. Mixa sedan alla ingredienser till en slät puré. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera med skivor av ankbröst och lite jungfrusallad.

 1. monika skriver:

  Hej Anna!
  Så roligt att det blev lyckat! Och Grattis till din Far….
  /Monika

 2. Anna skriver:

  Hej Monika!
  Måste kommentera på den här ”gamla” sidan för jag gjorde blokålspuré ikväll när vi firade min fars 76-årsdag. Oh så len och god den var, helt fantastiskt god tyckte alla närvarande. Tyvärr hittade vi inga ankbröst men istället hade vi majskycklingfilé fylld med mozzarella och det var ingen dum kombination! Tack för inspirationen!

 3. monika skriver:

  Hej Anna!
  Ja lova att prova! Du blir inte besviken…och just så, att du känner att buffelmozzarellan blir nödvändig vill jag att alla ska känna när de läser min blogg, Tack för det!
  /Monika

 4. Anna skriver:

  Detta recept sparas för att provas när jag hittar ankbröst nästa gång, det låter ju så urmumsigt! Blomkålspuré låter också smarrigt, har testat selleripuré med mandelpotatis i nyår och det var försvinnande gott!
  Tack för alla roliga tips, buffelmozzarella känns plötsligt nödvändigt i livet när jag läser din blogg ;-)
  //Anna

 5. monika skriver:

  Hej Sofia!
  Och tack för tips!:) Ska jag absolut prova och säkert flera med mig! Och nu gjorde du så jag blev sugen på krämig buffelmozzarella också, hur ska den här kvällen sluta!
  /Monika

Comments are closed.

LOADING..