SOLIG LÖRDAG OCH GORDONS MENY!

I dag hängde jag ut tvätten för första gången i år! Tvättade alla lakan och hängde upp dem på torkvindan utomhus. Lite osäker var jag ju på om den skulle torka ordentligt men kunde inte motstå, jag älskar doften av lakan som fått torka i det fria! Det gick bra! Och längtar nästan redan nu efter att få lägga mig!

Nybäddat!

img_2135.JPG

Många har frågat efter menyn på Gordon Ramseys restaurang och här kommer den;

Först en liten blomkålssoppa, mer som en capuccino med tryffel…( jag frågade efter salt och peppar!)

Sedan en ravioli med pilgrimsmussla, och jag som älskar pilgrimsmusslor blev lätt besviken då det faktiskt bara var just en ravioli och världens minsta pilgrimsmussla som fyllning!

Därefter, pressad gåslever, ganska mycket på tallriken och en fikonmarmelad…gåslever är underbart i små portioner…och jag fick inte i mig hela denna….

Fisken kom sedan, en knaperstekt fin liten bit av piggvar, gott!

Därefter kom frågan om ost…det ville vi inte ha då vi hade champagne som genomgående dryck …utan en rabarberhistoria…sådär var den!

Sist kom chokladen! I ett vackert litet glas men tyvärr inte tillsammans med kaffet….

Så vad ska jag säga? Roligt att ha varit med om, men maten….ja inte behöver man så många tänder, allt smälter i munnen och smälter ihop faktiskt! Jag längtade till slut efter något att sätta tänderna i!

Typ som vår middag ikväll, Fläskfilé Bombay och två vänner på besök!

Början till Bombay!

img_2132.JPG

FLÄSKFILÉ BOMBAY
I min hemstad Göteborg serveras det fläskfilé Bombay och Africana gjord på oxfilé på de flesta restauranger. Här har jag gjort en egen variant av just fläskfilé Bombay.

800 g fläskfilé
Smör
2 morötter
2 msk curry
1-2 vitlöksklyftor
4-5 dl matlagningsgrädde
Salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING;
1 burk konserverade mandarinklyftor
1 banan i skivor
75 g cashewnötter
Mango chutney
Kokt ris

TILL GARNERING;
Bladpersilja

Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i c:a 2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje skiva en gång till på tvären.

Hetta upp en rejäl klick smör i en panna med hög kant. Bryn köttet lätt på inte alltför hög värme. Sänk värmen något och låt det eftersteka ett par minuter.

Skala morötterna och dela de i smala stavar. Tillsätt till köttet, curryn och pressa ner vitlöken. Fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med persilja och servera med ris, tillbehören i små skålar och sallad.

LOADING..