Mitt bröllop!

Kära vänner!

Nu vill jag dela med mig av min underbara bröllopsfest som hölls i lördags.

Vilket kalas!

Det var helt magiskt!

Vädret, maten, drycken, blommorna, prästen, min familj, kärleken, tårtan, ringen, sabreringen och min man såklart!

Jag berättar i bilder:

Sista selfien som fröken i Bröllopssviten på hotellet!

Selfie Monika Ahlberg

Och här saknade vi inget, lugnade nerverna med ett glas champagne!

Pol Roger, Monika Ahlberg Bröllop
Väl framme vid Gamla Orangeriet mötte vi våra barn. I nervositeten fick vi till ett familjefoto!

Monika Glenn Familj

Brudbuketten

IMG_4843 (1)

Och nu är vi igång, här kommer vi!

Monika Ahlberg Bröllop

Skrider fram till den traditionella bröllopsmarchen.

Väl framme vid vår underbara präst, Gabriella vigs vi och välsignas.

Bröllop Monika, Glenn

Monika Ahlberg Glenn Schiller Bröllop
Sedan sätts vi på prov!

För att alla ska kunna skåla måste vi öppna champagnen genom att sabrera!

Och vi klarade det!

Inte nog med att vi klarade det, vi klarade det samtidigt, korkarna flög och festen kunde börja!

Sabrering, Monika Ahlberg
Och vilket kalas det blev!

Supergod mat!

Supergod dryck!

Här kommer menyn!

Meny, Monika Ahlberg Bröllop

Och tårtan!

Jisses, vilken god Princesstårta Hans på Ett Bageri fick till. Jag satsade vilt, hade ingen aning om hur han bakade. Men det visade sig vara en riktig högvinst! Många har kommenterat allt men alla har berömt tårtan!

Bröllopstårta Monika Ahlberg, Ett bageri
Så god, mjuk, lagom söt och en fullkomligt ljuvlig marsipan!

Sedan blev det dans och mingel långt in på natten. Jag säger bara:

Vilket Kalas!

Jag är så lycklig!

Och med detta kära vänner ser det ut som att cirkeln är sluten!

Monika, Glenn, familj, kärlek

Jag lämnar nu Alltommat.se för att fortsätta blogga på min hemsida.

Hoppas ni väljer att gå vidare tillsammans med mig på www.monikaahlberg.com

Eller följ mig på min FB sida Monika Ahlbergs mat. Och gillar ni hellre instagram så finns jag där, Monika Ahlberg.

Varmt Välkomna, vi ses på ny plats från 1 september!

LOADING..

Bröllopsfeber!

Nu tror jag det mesta är fixat inför lördag!

Bröllop, Monika Ahlberg

Ring, klänning, kostym, Champagne, meny, tårta, Brudpar på tårtan (viktigt), blommor, diskjockey, och sist men inte minst:

Våra kära vänner och gäster som tar sig tid att fira denna dag med oss!

Varmt välkomna allihop, jag tror att det kommer att bli en fantastisk dag, det känner jag på mig!

 

  1. Ett stort GRATTIS till dig Monika och Glenn. Eftersom jag varken har face eller instagram gratulerar jag här. Såg bilderna där och även i häntbloggen. Vilken vacker klännig även väldigt snyggt bakifrån.

    När ringen är sliten och lockarna grå
    må er kärlek förbli lika vacker ändå.

    Under dagar som komma,
    år som gå
    må lycka och glädje
    följa er två.

    Hoppas att ni blir lika lyckliga som ni är nu även resten av liv tillsammans.

Comments are closed.

LOADING..

Kurs i vardagsmat!

Ja Jisses Kära vänner!

Nu är det hektiska dagar och tvära kast!

I torsdags höll jag en grymt trevlig kurs i mitt kafé på Thielska Galleriet!

Vardagsmat med tillhörande god dryck stod i fokus.

Vi lagade 3 olika, perfekta rätter för vardagen.

Torskbollar

Torskbollar, Monikas Vardagsmat

Chicken satay

chicken satay, monika ahlberg

löfbiffsrulader

Löfbiffsrulader, Monika Ahlöberg, Monikas Vardagsmat, Vardagsmat

Senapsslungade rotfrukter

Rotfrukter, senapsslungade, Monika Ahlberg

Torskbollar, Chicken Satay och lövbiffsrulader.

Alla gjorda på under 30 minuter och med recept från min Monikas Vardagsmat.

Sedan fick alla baka såklart!

Äppelpaj med nöttäcke

Äppel-nötpaj, kurs, Matlagning, Monika Ahlberg

Bara glada miner från alla deltagare!

Matlagningskurs Monika Ahlberg, 2

Matlagningskurs Monika Ahlberg
Så trevlig eftermiddag!

Tusen tack alla ni som kom, vilken härlig dag!

LOADING..

Bröllopsfeber!

Kära Vänner!

Snart är det dags!

Snart gifter jag mig med Glenn!

Monika Ahlberg, Glenn Schiller

Idag fick jag faktiskt lite fjärilar i magen när jag började tänka på och kring allt!

Men allt faller på plats, sten efter sten:

Klänningen, ringen, maten, tårtan, champagnen, vinet och sällskapet!

Det kommer att gå bra, det känner jag på mig!

Ni ska såklart få alla detaljer från kvällen!

LOADING..

Hemma igen, prova bröllopsklänning!

Ja, Kära vänner, Då var vi tillbaka i Stockholm igen! Och denna gång välkomnades vi av tidningsbudet på det sätt som Peter Jitzmark brukar välkomna oss till Marstrand!

Välkommen hem, Monika Ahlberg
Lite kul faktiskt!

Och Marstrand vinkade sitt bästa farväl i lördags kväll!

Marstrand, Sol, Monika Ahlberg

Dagen har annars gått åt till att prova klänning och kostym inför vårt stundande bröllop!

Fantastiska Camilla Thulin och Fröken Karlsson syr som bara den!

En glimt av tyget till min klänning ska ni få, eller rättare sagt tygerna! De är två, ett undertyg i siden och sedan ett vackert broderat tyg med blommor, glitter och pärlor!

Bröllopsklänning, Camilla Thulin, Monika Ahlberg

 

LOADING..

Båtliv i blåsten! 

Det är helt otroligt så det blåser på västkusten! Vi kämpar tappert med båtlivet ändå!

Häromdagen tog vi oss sjövägen till goda vänner och åkte under Tjörnbron. Lite annorlunda mot lidingöbron förra veckan!

Och i förrgår begav vi oss norrut! Det gungade ordentligt på Marstrandsfjorden!

Men igår mojnade det till kvällen och då gav vi oss ut på jakt efter middagsmaten!


Makrillarna hoppade runt båten men fastnade inte på kroken….

Imorse blåste det så på min runda runt ön att det var svårt att hålla sig rak! Och havets vågor hade bildat högar av havsskum på klipporna som yrade runt. Nu har jag hört att detta är ett sätt för havet att rengöra sig själv, helt fantastiskt om det stämmer!


I morgon beger vi oss hemåt igen?

 

LOADING..

Budapestrulle, kycklingwok och champagne!

Hoppas att ni alla njuter av den underbara sommarvärmen!

Själv har jag tillbringat de flesta soliga dagar den senaste tiden i mitt kafé på Thielska Galleriet men har också hunnit med ett par båtturer på Östersjön.

Stockholm Lidingöbron

Det är sannerligen annorlunda till havs på östra sidan mot den västra sidan. Här finns skog istället för västkustens kala klippor

Å andra sidan är det ju rätt fräckt att man kan åka båt rakt in i Stockholms centrum och jag kan i praktiken ta båten till Thielska!

Mest populära kakan har senaste dagarna varit Budapestrullen med hallongrädde!

Budapestrulle

Riktigt maffig och somrig, dessutom glutenfri till mångas förtjusning!

Häromdagen fick jag besök av finaste  Ann Fogelberg som hade med sig en fantastiskt god överraskning!

En flaska KRUG 2003 som vi fick äran att njuta av!

KRUG 2003

Kvällen avslutades med en lätt- och snabblagad kycklingwok

Kycklingwok, Monika Ahlberg

Och nu är vi på Marstrand igen!

Startade upp med en brunch på Johans krog. Och det var värt hela resan, de friterade ansjovisarna med örtmajonnäs var inte bara supergoda utan också grymt vackert serverade!

Ansjovis, Johans krog, Monika Ahlberg

Gårdagens eftermiddag bjöd sedan på en fantastisk regnbåge!

Regnbåge, Marstrand

BUDAPESTRULLE MED HALLONGRÄDDE

6 äggvitor

3 dl strösocker

150 g hasselnötter

3/4 dl potatismjöl

FYLLNING

4 dl vispgrädde

1 1/2 dl hallonsylt

TILL GARNERING

Florsocker

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa ner sockret lite i taget.

Mixa eller mal hasselnötterna. Vänd ner i den vispade äggvitan tillsammans med potatismjölet.

Spritsa ut smeten i längder i en långpanna med bakplåtspapper. Det går också att ber ut smeten men den blir lite vackrare när den rullats ihop om man spritsat ut smeten i längder.

Grädda kakan i 175° i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.

Sockra lätt på kakan och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla. Låt kakan svalna helt.

Vispa grädden till fyllningen och blanda ner sylten. Rulla ihop kakan från långsidan likt en rulltårta. Ställ i kyl.

Pudra rullen med florsocker och skär upp i 2-3 cm breda bitar, servera!

LOADING..

Vill du jobba med mig på Thielska Galleriet?

Min fina Tora som har varit med mig i mitt kafé på Thielska Galleriet i snart 4 år, ja, från start faktiskt, ska nu gå vidare i livet.

Tora

Nu blir det textil för hela slanten på Handarbetets Vänner skola. 

Vi kommer att sakna henne enormt!

Men är glada över att få se henne på helgerna i fortsättningen!

Så, nu behöver vi arbetskraft!

Vi söker dig som är glad, positiv, stark och lyhörd för att lära.

Du gillar att baka och laga mat.

Tidigare erfarenhet är inget krav, men kanske ett plus.

Skicka ett brev och berätta om dig själv till mig.

Monika Ahlberg

Thielska Galleriet

Sjötullsbacken 8

115 25 Stockholm

LOADING..

Idag är det ingen vanlig dag!

Nej, det är flickornas 17-årsdag!

Och den firar vi som bäst till havs i Stockholms Skärgård.

IMG_4468
Tänk vad tiden går!

Samma dag men 2012 på Marstrand!

IMG_3860_2
Idag fick vi glädja oss åt att styra ut från Djurgårdskanalen istället för rakt ut i Västerhavet, lite fint det också!

IMG_4460
Och än är inte dagen slut!

Vi har planer för kvällen!

LOADING..

Hemma igen, fest, Strömberg, fred!

Kära vänner!

Då har jag med svidande hjärta sagt hejdå till Marstrand för den här gången…

Sista kvällen bjöd på fantastisk solnedgång

IMG_4315

Och att stå på färjan och ta avsked i strålande sol svider….

IMG_4344

Men nu är jag i Stockholm igen och fick en riktig rivstart!

Redan första dagen hade vi stor middag uppe i salarna på Thielska Galleriet. Mycket ståhej men vackert som bara den!

Här kommer en liten glimt från dukningen.

Dukning Thielska
Och andra dagen fick vi besök!

Strömberg
Glenn Strömberg som ville vila upp sig hos oss i Stockholm några dagar efter E-M. Och som alla andra italienare fullkomligt älskade han Thielska Galleriet!

En god macka med chévre slank snabbt ner!

Chévre, smörgås

Och rabarberpaj är de inte bortskämda med i Italien!

IMG_4444

Annars tycker jag mest att de senaste dagarna förmörkats av allt elände i Europa! Så sorgligt hur världen blivit.

Ironiskt nog har nya vackra skulpturer funnit sin plats på Kungliga Djurgården. På mina morgonrundor betraktar jag numera fantastisk konst. Och denna, den vackraste av alla, i guld och ljusblått med titeln ”Kvinna i fredsarbete”, som är placerad på kärleksudden har ju allra mest att göra!

Kvinna i fred

 

LOADING..

Regn!

Det regnar och blåser friska vindar på Marstrand. Skönt på ett sätt men tröttsamt på ett annat sätt.

Men dagens skylt på wärdshuset säger ändå en del

Så sant!

LOADING..

Sol, bad och ledigt!

Kära vänner!

Hoppas ni haft en skön Midsommar och hunnit njuta av god mat, nära och kära samt sol och bad.

Här på Marstrand har vi det bra!

Badar

IMG_4282

Äter gott!

IMG_4274
Åker båt

IMG_1546

Tar vår morgonrunda

IMG_8581

Morgondopp

IMG_1669

Spelar Boule

IMG_1573

och njuter av solnedgången

IMG_4315

En sommarhälsning från mig och ljuvliga Marstrand!

LOADING..

Nyfångad Makrill!

Igår hade vi förmånen att träffa den nästan legendariska lotsen Stranne som hade haft god fiskelycka och gärna delade med sig av sina nyfångade Makrillar!

Stranne, makrill

Och ljuvligt gott blev det!

Vi doppade filéerna i rågmjöl och stekte i rikligt med smör och dill. Serverade sedan härligheten med stuvad spenat, färskpotatis och nykokta rödbetor!

Makrill

Och kul också att flickorna äntligen är här!

IMG_4267

Och hoppas ni inte missade bilagan ”Mat och Vin” som följde med GT och Expressen häromdagen.

Monika Ahlberg

LOADING..

Vi närmar oss Midsommar!

Kära vänner!

Nu går vi in i Midsommarveckan med allt vad det innebär. Vi vill ha prästkragar, blåklint, sill, vackert väder och jordgubbstårta!

Små personliga blomsterarrangemang som signalerar Svensk sommar

Midsommar

Dessutom fyller min älskade son William 21 år idag.

När William fyllde 2 år råkade 20 juni infalla just på Midsommarafton och han uppfattade det som att hela Sverige firade honom. Lite gulligt…

Hur som helst så står väl många av oss nu och planerar menyn. Då kan jag presentera en ”måstesill”!

Min krämiga Västerbottenssill går inte av för hackor och älskas av alla!

Receptet finner ni här.

Min skaldjurssill är ett annat hett tips!

skaldjurssill

Med denna goda sill vann jag ett fantastiskt fint pris, folkets röst!

Receptet finns här.

Men nu vill jag också ge er ett förslag till en sillunch!

Matjessill, rödbetor, pepparrot, kapris, färskpotatis, en ostbit, dill, gräslök och massor av smör!

Matjessill

Så gott!

Men något som är minst lika gott, om inte ännu godare är min frukostmacka med grovt, nybakat bröd från Bergs konditori och pålägget, leverpastej och smörgåsgurka som jag numera alltid tar efter morgondoppet!

Bergs konditori, Monika Ahlberg, Smörgås

Och till er som vågar skippa jordgubbstårtan kommer min underbara smulpaj med jordgubbar och rabarber! Ett säkert kort jag lovar!

Monika Ahlberg, Jordgubbar, smulpaj

Receptet finns här.

LOADING..

Fish and sallad på Marstrand!

Äntligen ”hemma” igen! 

Anlände i takt med regnbågen och nu har vi installerat oss för sommaren!

Och vi fick en bra start!

Nyfriterad torsk! 

Jag bytte pommes mot sallad såå gott! 


@Marstrandswärdshus levererar❤️

LOADING..

Dagens Nyheter!

God morgon! 

Idag är det hela 3 uppslag om min bok ”Mingelrätter och Smörgåstårtor” i Dagens Nyheters Lördagsmagasin!


Och jag är i gott sällskap!


Härliga Guidetti!

Ta också chansen att vinna ert eget exemplar! DN lottar ut hela 5 stycken!

LOADING..

Champagne!

Tänk, det finns alltid en anledning till att njuta av ett glas champagne!

Och idag var den extra god av flera skäl!

Charles Heidsieck champagne, Monika Ahlberg

Charles Heidsieck är riktigt god och passar såklart utmärkt vid alla och även de mest speciella tillfällen. Ja, det är en riktig höjdarskumpa får jag säga!

LOADING..

Gul Kiwi!

Kära vänner!

Gul kiwi är söt och god.

Den passar naturligtvis utmärkt i alla sammanhang som smoothies, till glass, garnering på tårtor etc. etc.

Men jag skulle rekommendera den till en mozzarellasallad!

Jisses så gott!

Mozzarella, Gul kiwi, Monika Ahlberg, Sallad

Eller gör en Carpaccio på Gul kiwi och blåbär. Servera till all slags grillat!

Gul Kiwi, Carpaccio, Monika Ahlberg

Eller så lägger ni till lite väl mogen avokado, grymt gott!

Gul kiwi, Avokado, basilikasås, Monika Ahlberg

Recepten till mina rätter med gul kiwi finner ni här på Vin och matguiden.

LOADING..

Sillens helg på Marstrand!

Kära vänner!

Jag är tillbaka på ön


Underbart väder, varmare i havet (inte helt varmt ännu) men också Sillens helg!


Och jag signerar min bok ”Mingelrätter och smörgåstårtor” på shanti shanti.


Med fokus på matjesstårtan, sill i nubbeglas och potatishalvor med matjessill, gräddfil och gräslök.

Hade ni inte vägarna förbi idag lördag så står jag där imorgon söndag igen.

Varmt välkomna från 14! ❤️

  1. Hej Monika
    Önskar dig härliga dagar där och att du får många böcker sålda.
    Jag ställde en kort fråga till dig där längre ner där din svar skulle ha en stor betydelse. Jag antar att du inte har sett,jag vet att du alltid brukar se dina blogg läsare. ”Hej Monika
    Jag tänkte även göra din västerbottensnack till studenten. Min fråga är kan man göra det dagen innan och om man kan var är bäst att förvara i,en burk?”

Comments are closed.

LOADING..

Grattis Emmy!

Tusen tack alla ni som bemödat er för att tävla och kommentera för att vinna min senaste bok ”Mingelrätter och Smörgåstårtor”!!

Men allt har ett slut och som vanligt var det svårt att välja!

Nu gick jag på min pedagogiska sida,. Jag vill  så gärna inspirera till mer matlagning, till att alla vågar och får lust!

Så därför:

Ett stort grattis till Emmy!

Ditt signerade exemplar kommer på posten.

Till er andra kommer här ett tips:

Bokus har just nu en kampanj på ”Mingelrätter och Smörgåstårtor”. För det facila priset 139 kr! Den kan ni beställa här.

Stort tack ännu en gång för ert fantastiska deltagande!

LOADING..

Vinn ”Mingelrätter och Smörgåstårtor”!

Kära Vänner!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. TACK ALLA NI SOM TOG ER TID ATT DELTAGA!

Denna soliga måndag tänkte jag lotta ut ett exemplar av min senaste bok ”Mingelrätter och Smörgåstårtor”!

Mingelrätter och Smörgåstårtor, Monika Ahlberg

”Mingelrätter och Smörgåstårtor” innehåller allt som behövs för att lyckas med årets alla mottagningar och mingel. Dessutom finns här smörgåstårtor på alldeles nytt sätt! Min favorit är denna vegetariska (som lätt kan bli vegansk) med avokadomousse, hummus, rödbetsmousse, granatäpple och tångkaviar!

Vegetarisk smörgåstårta, Monika Ahlberg, Tångkaviar

Allt ni behöver göra är att lämna en kommentar i kommentarsfältet om varför just du ska vinna!

Lycka till!

  1. Hej vännen! Tredje gången gill då!

    Självklart ska den här vackra boken stå på boklisten i mitt kök tillsammans med dina andra böcker! Skulle bli både snyggt och GOTT i Annas sommarkök!

    Soliga hälsningar från Kolmården! Anna

  2. Varför skulle jag vinna? Det brukar inte hända mig, men jag behöver lite nya ideér till rätter med lite nytänk för att överraska min mycket matintresserade storfamilj nu till sommaren. Härligt att få presentera något nytt och otippat!

  3. Hej Monica jag skulle bli en glad mamma mormor farmor för mer inspiration och nytänkande
    Har serverat smörgåstårtor till dop konfirmation o student kör alltid samma recept
    Behöver förnya mig skulle bli en lycklig vinnare kram
    Vill se dig mer på tv jag blir glad av dig

  4. Har de flesta av Dina böcker, vore fantastiskt kul att också ha denna,
    hoppas på vinst!
    Du är så inspirerande.

  5. Mingelfester är så kul att anordna och särskilt på sommaren. Jag har utfärdat förbud mot att köpa fler kokböcker men om man vinner är det ju en helt annan sak. Hoppas på vinst

  6. skulle bli så glad om jag kunde vinna denna bok och få inspiration till våra tjej middagar jag är den end som äter kolhydrat fattig kost och de andra tycker det är lite besvärligt, med denna bok vill jag visa att man kan äta god mat och umgås utan en massa kolhydrater (och en massa frågor) tack för att du gör så fina recept carola

  7. Monika, jag skulle bli sååå glad över att vinna din senaste bok.
    Jag har alla dina böcker och använder de mycket.
    Dina recept är fantastiska och så inspirerande.
    Boken skulle komma till stor användning inför alla fester vi har framför oss i familjen denna vår, konfirmation, bal, student….✨✨

  8. Efter att ha sett bilden på alla smakproven framför ”Rosenmaskeraden” blev jag väldigt nyfiken på din bok. Inspirerande och verkar innehålla något för alla.
    Tack för en trevlig blogg.

  9. Såg att mitt tidigare inlägg dels kom 2 gånger samt dels att slutet försvann! Hur som helst kommer avslutningen här med att jag håller tummarna hårt och hoppas,hoppas på tur! I
    Kram, Maria

  10. För att jag älskar dina böcker å recept. För att vi lekte på samma gård när vi var små

  11. Bara för jag älskar dina böcker och recept och för att vi lekte på samma gård som små. Ciao

  12. Det finns inte ett enda av dina recept som jag har blivit besviken på, allt är både smakfullt och vackert! Lite mer inspiration skadar aldrig

  13. Att smörgåstårtor skulle bli så poppis o göra … Vad bör Jag då ? Jo skriva några rader och försöka vinna denna bok …. Då skulle Jag bli glad som en tok

  14. Jag bara längtar efter att få sätta tänderna i den ljuvligt vackra tåtan med avokadomousse, hummus, rödbetsmousse, granatäpple och tångkaviar! Är den hälften så god som den ser ut är redan det en succé. Tänk vilken hit det kommer att bli bland vänner och bekanta när jag bjuder på denna fantastiska skapelse.

  15. Jag har alla dina tidigare böcker och skulle bli så glad om jag skulle vinna denna. Dina böcker är så fina och riktiga inspirationskällor. Man blir helt enkelt sugen att pröva nya recept.
    Trevlig sommar Monika

  16. Jag är hänförd av Monikas kreativitet, har läst de tidigare kokböckerna och då behöver jag aldrig vara orolig. Öppna en bok och vips så kommer ideerna och resultatet är alltid utmärkt! Tack Monika!!

  17. Wowwww så många komentarer,annars brukar det vara väldigt tyst här-:)) Jag har redan köpt boken,men jag vill också ha en chans att kunna vinna den. Skulle jag ha turen och vinner kan mkn väninna få ena boken.Jag rekomenderar verkligen denna underbara bok.

  18. Jag använder din bok Monikas Vardagsmat som min köksbibel… Måste ju såklart ha ett ex. av ”nya testamentet” också. Jag hoppas på vinst=)

  19. Jag skulle bli överlycklig om jag vann denna bok. Älskar att laga mat och vill gärna prova nya rätter och den där rödaktiga smörgåstårtan ser makalöst god ut!

  20. Skulle vilja vinna boken till min fantastiska mamma, som inspirerat mig och lärt mig laga mat.

    Trevlig sommar!
    Ingrid

  21. Sommar
    Tid för att umgås med nära & kära
    Vill kunna förbereda för att slippa stå i köket när gästerna kommer
    = Din fina bok ( syns ngt av ditt underbara kakel också så är det en bonus)

  22. Jag skulle gärna vilja vinna boken för att få nya idéer och recept till makens 40-års kalas!

  23. Nytt försök, vill såååååå gärna. Kan ju inte köra mina egna gamla godingar jämt. Skulle vilja överraska med DINA godingar.

  24. Oh, Monika jag bara ÄLSKAR din mat! Jag gillar att det är enkelt och inget tillkrånglat och blir vansinnigt gott! Jag och familjen saknar fortfarande dina kassar från Mathem – men vi har ju recepten

  25. Oh, Monika jag bara ÄLSKAR din mat! Jag gillar att det är enkelt och inget tillkrånglat och blir vansinnigt gott! Jag och familjen saknar fortfarande dina kassar från Mathem – men vi har ju recepten

  26. Hej!
    Oj, jag älskar ju kokböcker så varför jag vill vinna är ju ganska givet. Den här skulle dessutom passa perfekt nu när vi ska ställa till med 70-års kalas och behöver tips på bra, enkla och framför allt goda rätter att ha på buffébordet

  27. Oh Jag vill gärna vara med och tävla. Dina böcker är så fina både recept och bilder. Hoppas på tur./Anki

  28. Måste ha!!!
    Sätter igång sommarens drömmar om fest.
    Älskar dina kokböcker!

  29. Hej, jag vill gärna vinna boken eftersom jag älskar att ställa till med fest och gärna hämtar inspiration från din blogg och självklart från Allt om Mat. I sommar ser vi fram emot många gäster, både stora och små, och alla vill ju ha något gott.

  30. Hej!
    Jag fyller år om 2 veckor och behöver inspiration till kalasmaten som skall tillagas. Jag fyller 26, men är ingen höjdare i köket (än)…så det som ska ätas bör vara lättlagat och samtidigt underbart gott!! Vill överraska familj och vänner med den bästa mingelmaten <3 Det är de värda!

    :)

  31. För allt vi vill henne tacka, för kärlek rik och stor, för omsorg och allt arbete – tack älskade mor! Kokboken av hennes favoritkock och dessutom stilikon skulle bli en alldeles underbar överraskning till vår ensamstående och helt enastående mamma, hon är värd att få en ”glädjechock”!

  32. Var de 18 milen till Djurgården i helgen med 17 åringen för att kika på Skansens reptiler ;) De blev tålig timing tidsmässigt för vi hann inte ut något till thelesika galleriet som jag SÅ gärna hade velat ta en fika invid, plus köpt denna bok som bara måste berika kokbokssamlingen och att jag ännu en gång för glänsa i mina bjudningar tackvare rätt handledning..
    Suck.
    Tror jag packar med mammsen nästa gång på Djurgårdstrippen och besöker cafet, oavsett om jag vinner bok eller ej idag.. Men vinna denna skattbok, ja så himmelens glad jag skulle bli då!!

  33. Vill gärna vinna då dina böcker är en rik inspirationskälla att ösa ur som används flitigt i både matlagning och bakning. Bilderna ger en skaparlust hos mig.
    Hoppas på tur! Annika

  34. Jag vill ha boken då den verkar vara som en bibel för fester, kalas och mingel. Det enda man behöver helt enkelt! Hälsningar Marie i Östersund

  35. Då jag redan har alla dina andra kokböcker Monika, så hade det varit fantastiskt att komplettera med din nya bok. Finns få kockar som inspirerar mig så mycket som du gör. Ser fram emot den där pirriga känslan när man öppnar en ny kokbok för att upptäcka innehållet och skaffa sig nya favoritrecept som man använder sig av om och om igen. Håller tummar och tår och hoppas på fru Fortuna
    Tack för att du delar med dig Monika!

  36. En stor glädje, är att få bjuda de man tycker om på mat. Jag älskar att få bjuda på ett bord med mycket smak och många smaker. Vid midsommar kommer jag bjuda på en buffé för min partners vänner från Österrike som jag aldrig tidigare träffat. Älskar att din bok har alternativ även för de som inte äter allt. Med hjälp av din härliga bok blir festen till en succé där alla kan hitta något de gillar och kan äta !

  37. Jag vill vinna din bok så jag kan laga något gott när vi ska fira att mina grabbar fyller 17 år. Och framför allt att det är 5 år sedan en av sönernas cancerbehandling avslutades.

  38. Jag vill gärna vinna boken! Har lagat många av dina recept under åren och varit supernöjd!

  39. Jag älskar Mingelrätter för de passar så bra till bjudningar framförallt på sommaren så därför skulle din bok passa mig så bra.Det är också en njutning att få uppleva alla fina bilderna i din bok.
    Boken är bra för både kropp och själ.

    Trevlig sommar!
    Maria

  40. Älskar dina böcker, lika läckra på utsidan som på insidan! Precis som en av dina smörgåstårtor!

  41. Hej, Boken skulle passa mig utmärkt då jag alltid är på jakt efter bra mingelrätter med lite nytt tänk. Passar extra bra nu när det är sommar och det blir många härliga fester.
    Tina

  42. Monika, jag följer din trevliga blogg flitigt. Boken passar utmärkt för tips inför vår trädgårdsfest i sommar när min man fyller 50.

    Trevlig sommar!
    Carina

Comments are closed.

LOADING..

Sommar, Sommar, Sommar!?

Ja, kära vänner!

Vi har ju verkligen fått känna på sommarvärmen i en period nu även om såväl gårdagen som idag bjöd på ett kylande bakslag! Men som någon sa: Vädret har inget minne så det vackra vädret som varit behöver inte betyda att sommaren blir kall, så det så!

I mitt fall blev det flera händelser förra veckan som fick mig att känna sommarkänsla!

Gudomligt god vit sparris med blommor på nya, fräsiga hotellet Haymarket vid hötorget!

vit sparris, Haymarket

Sommarkalaset på härliga Strandbryggan!

Monika Ahlberg, Strandbryggan

Mingel för min senaste bok ”Mingelrätter och Smörgåstårtor” som är perfekt inspiration till vårens och sommarens alla mingel!

Mingelrätter och Smörgåstårtor, Monika Ahlberg

Och kanske mest sommarkänsla?

Buketten jag plockade på morgonrundan i tisdags!

Sommarblommor, Monika Ahlberg
Ja, nu är sommaren här!

LOADING..

Chicken satay på mingelvis!

Kära vänner!

Här kommer mitt bästa tips till en riktigt god Chicken Satay till alla mingel!

Vi åt den visserligen som huvudrätt igår och ja, till och med tillsammans med potatis och sallad med gurka!

chicken satay, Monika Ahlberg

Men den funkar ju alldeles  utmärkt på ett mingel och då utan potatis och sallad förstås! Men rikligt med spett och sås!

Chicken satay, Monika

Gör en chicken Satay på närmaste mottagning så kommer ungdomarna att älska er,  jag lovar!

Och perfekt nu i studenttider!

Recept ur min senaste bok ”Mingelrätter och Smörgåstårtor” kommer här!

CHICKEN SATAY Ca 24 små spett

Underbar klassisk Thailändsk rätt som här är gjord på mitt mingelvis. Kyckling, marinerad och stekt som sedan doppas i en underbar jordnötssås.

300 g kycklingfilé, gärna innerfiléer

Smör till pannan

24 spett

MARINAD:

1/2 dl sweet chilisås

1/2 dl oliv- eller rapsolja

1/2 dl soja

JORDNÖTSSÅS:

1 bit färsk ingefära, ca 250 g

6 vitlöksklyftor

1 burk kokosmjölk, 400 ml

10 msk jordnötssmör

1- 1 1/2 dl sweet chilisås

Vispa ihop marinaden och lägg kycklingfiléerna att marinera minst 1/2 timme, gärna över natten.

Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 2×2 cm.

Hetta upp smör i en panna och stek kycklingbitarna gyllene.

Gör såsen under tiden:

Riv ingefäran på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås.

Trä upp kycklingbitarna på små spett.

Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen

 

 

LOADING..