Mina 3 favoritdofter

Här kommer tre helt underbara dofttips. Jag har fått en ny älsklingsdoft. Den heter Alameda de Robert Piguet och är helt underbar, jag är helt besatt av den. Den doftar ljuvligt av bergamott, rosor, iris och lilja med basnot av patchouli, ambra, kastoreum.

doft

Att jag fått den i present av någon som lyckats fånga vad jag gillar gör den ännu härligare. Jag är minst sagt kräsen, kan dofta igenom hela parfymavdelningen på flygplatsernas taxfree i timmar på jakt efter den ultimala doften.

En av de snyggaste annonskampanjer jag sett är den för doften My Burbbery, fotad av Mario Testino med ikonmodellerna Cara Delevingne och Kate Moss. En doft inspirerad av Burberrys ikoniska trenchcoats och engelskt duggregn, en doft där det förflutna inspirerar framtiden. My Burberry öppnar upp med ljuvliga noter av sockerärtor, bergamott och apelsin för att sedan övergå i ett elegant hjärta av geraniumlöv, freesia och kvitten. Doften landar sedan i en sensuell bas av patchouli och ros.

Black Opium från Yves Saint Laurent är både modern och retro på samma gång. Jag har använt den sen den kom, men bar även föregångaren Poium på 80-talet. Gillar att den är både mystisk och sensuell med noter av rosépeppar, apelsinblomma och päron. Hjärtat innehåller en spännande kombination av kaffe och jasmin som sedan möter basens toner av varm vanilj, patchouli och cederträ.

Älskar Patchouli, som är gemensam nämnare i alla tre dofterna. Önska i julklapp eller unna dig själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..