ANNONS

Veckans recept: Pestofylld portobello

/

IMG_9549

Veckans recept var något av en chansning som visade sig bli jättebra! Jag har gratinerat svamp i ugnen förut och blivit nöjd med resultatet, men den här gången testade jag något nytt. Jag fyllde min portobello med pesto och toppade den med mozzarella och tomat. Efter att ha bakats i ugnen smälte osten och svampen mjuknade. Jag serverade den med en kryddig tomatsås och nykokt linguine. Hur gott som helst!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 2 st stora portobello-svampar
– 2 st cocktailtomater
– 5 st mini-mozzarella
– ca 0,75 dl pesto
– Oregano
– Linguine till två personer

Till tomatsåsen:
– En burk krossade tomater
– 1 st gul lök
– 2 st vitlöksklyftor
– 1 dl vatten
– 0,5 dl tomatpuré
– 1 tsk sambal olek
– 1,5 msk grönsaksfond
– Salt, peppar och oregano

IMG_9551
IMG_9548

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av svamparnas skaft och bre på ett rejält lager med pesto. Toppa med halverad mini-mozzarella och cocktailtomater (även dem halverade). Baka i ugnen i ca 20 minuter.

2. Finhacka lök och pressa vitlök. Fräs i en kastrull med smör/olja.

3. Tillsätt sambal olek och tomatpuré, låt dessa fräsa i kastrullen med lök i någon minut.

4. Addera krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och oregano. Låt såsen puttra i ca 10 minuter och smaka sedan av med salt & peppar.

5. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet någon minut tidigare än vad som står och låt sedan pastan koka klart i tomatsåsen.

Servera pastan och såsen tillsammans med de ugnsbakade portobello-svamparna!

IMG_9552

1
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00