ANNONS

Q/A – Mitt jobbsökande

/

2B59F96F-ABE3-406B-B88E-F4D1354F57AD 2

Alltså Mathilda snälla prata MER om i podden hur jobbigt det faktiskt är att söka jobb?! Är precis som dig nyexad (läst 4 år) och ska nu söka jobb. Vanligtvis brukar folk med min utbildning kunna välja och vraka bland jobb men nu står det rätt still. Varför är det ingen som har berättat för mig innan hur psykiskt påfrestande det är att gå och vänta på att få ett ja/nej från ett företag? Uppdaterar min mejl och linkedin typ varje kvart för att se om det hänt något nytt. Varför är det ingen som har berättat hur ofantligt jobbigt det är att få ett nej? Och hur personligt man tar det 🙁 Aja, tack för en fin podd och lycka till med jobbsökandet <3

I hear you sister!! Jag är livrädd att prata för mycket om det och klä in mig själv i en offerkofta. Men jag förstår såklart att det är väldigt relevant för de som sitter i liknande en sits som liknar min. Men som sagt: jag håller HELT med. Det är väldigt svårt att hålla huvudet högt när man får sitt 45e nej.

Jag känner igen mig jättemycket i det du skriver, men har tyvärr svårt att ge dig tips eftersom jag själv är mitt i samma röra. 🙁 Lever på hoppet att det kommer kännas 1000% rätt när jag till slut får ett jobb, att det varit värt väntan och ”makes sense”. Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig <3 <3

Hej! Som en trogen lyssnare på podden jag har hört din oro kring att inte hitta ett jobb. Jag själv jobbar inom äldreomsorgen och det behövs verkligen ofantligt mycket personal just nu eftersom många är sjukskriva osv och ett alternativ hade kanske varit att hoppa in och jobba i vården tills läget är stabilt? Förstår att det kan kännas tråkigt när man har en utbildning men det behövs verkligen mer personal inom äldreomsorg osv och det kan ju mycket väl ta något år innan företag har råd att anställa kommunikatörer, sociala medieansvariga osv, hade kanske varit ett sätt att ha en inkomst och samtidigt göra en stor insats för samhället? Kram!

Hej fina du! En eventuell stolthet kring att jag ”minsann har en akademisk examen” har jag lämnat bakom mig sedan ganska länge. Och precis som du säger är det ett ypperligt tillfälle för mig att hoppa in och hjälpa till i branscher som verkligen behöver personal just nu. Kanske (läs: troligtvis) är det så jag kommer behöva göra över sommaren.

Det enda som fortfarande tar emot är att min tillgänglighet har varit fördelaktig i 100% av de rekryteringsprocesser jag gått vidare i. Jag kan börja imorgon, liksom. Det har visat sig vara uppskattat och jag är helt enkelt rädd för att reducera mina chanser ytterligare genom att ta en annan anställning tills vidare. Men det kanske finns alternativa lösningar på den fronten?

5
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00