ANNONS

Veckans frågor

/

IMG_8841

Hur tänker du kring sommarplaner i år? fick precis veta att min inplanerade resa blir inställd och även fast det var 100% väntat så är jag lite nedstämd. Behöver tips!!

Såklart att du blir nedstämd, inget konstigt med det. <3 Jadu, liksom för många andra så är min sommar oerhört öppen just nu. Först och främst hoppas jag kunna jobba mycket i sommar (förutsatt att jag hinner få ett jobb alltså), så av den anledningen hade jag ändå inte tänkt göra så mycket planer för sommaren 2020 – Covid or not.

Men det bästa är väl att helt enkelt ställa in sig på en sommar i sin hemstad (framförallt). Styr ihop en Halv åtta hos mig-tävling med dina vänner, ha utomhus-dagsfester, planera nåt kul för midsommar. Gud jag vet inte! 🙁

IMG_9422

Älskar såna här inlägg! <3 vad är det för något på sista bilden? Tacochips, ost och … salsa? Soltorkade tomater? Färs? Need this in my life!!

Också, så kul att ni poddar igen! Och så skönt för mig, som snart tar examen och söker jobb för fulla muggar, hittills utan några positiva besked 🙃, att veta att det finns fler i samma sits..

Vad kul att höra! Väldigt dumt av mig att inte skriva ut exakt såklart, sorry för det. Det är tacochips, SALSA och smält ost. In i mikron i mellan 30-60 sekunder and that’s it. Perfekt ”medans jag lagar mat”-tilltugg tycker jag.

Och vad gäller jobbsökandet: I fkn FEEL YOU SISTER. Detta elände alltså. Har inga peppiga ord och definitivt inga tips (mina metoder verkar ju inte fungera) hahahaha. Men ge inte upp!!

IMG_1330

Hej Mathilda, jag har följt receptet på dina aracinis två gånger men lyckas aldrig få dom så krispiga som dina. En av gångerna började dom läcka också, så det blev bara tomma skal typ. Vad tror du jag att jag gör för fel? För dina ser så väldans crisp ut!

Ja, du har rätt i att mina arancini inte brukar lida av crisp-brist… Hmm, det första jag kan tänka mig är att du har i bollarna i oljan innan den hunnit bli varm nog, kan det stämma? Våga vänta in värmen så paneringen chockas av hettan och friteringen går snabbt.

Att dina arancini läcker tror jag kan bero på två saker. Antingen att risotton inte varit kall nog, för den måste vara minst kylskåpskall. Det går tyvärr inte att använda risotto som du gjort samma dag. Eller så har du snålat med paneringen! Lycka till fina!!

IMG_1703

Hej Mathilda!
Måste bara säga att jag gång på gång blir imponerad utav kvaliten på dina bilder här på bloggen och som hobbyfotograf kan jag inte låta bli att undra vilken kamera du använder? Disclamer (kameran gör inte allt jobb givetvis utan även cred till dig bakom med redigering osv <3)
Älskar din blogg av många anledningar och hoppas det är något du kommer fortsätta med ett tag framöver!

Men GUD så fina komplimanger, tack snälla du <3 Jag fotar med en Canon EOS 70D som har några år på nacken nu. Ca 90% av alla mina matbilder är tagna med ett fast 50 mm-objektiv från Canon med f1.8.

IMG_8768

Vad bjuder jag första dejten på för dessert på fredag??

En dessertpizza! Inte Nutella, det har vi väl tagit oss förbi nu va? Förra våren gjorde jag en dessertpizza med mascarpone, hallen och rabarber. Den var sååå god och pizza blir dessutom socialt och trevligt. Jag antar att det är kul på en dejt, men vad vet jag hehe.. Receptet hittar ni HÄR!

1
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00