ANNONS

Glad påsk i efterhand!

/

93598743_252075942592726_8225963266447245312_n

Hej och glad påsk i efterhand!! Såhär såg det ut hemma hos mig i fredags när vi bjöd Oskars mamma + fästman på brunch. Efter att ha skålat alla välkomna i ett glas med cava satte vi oss ner till bords. Förutom ett gott levain-bröd från Fabrique med tillhörande pålägg så åt vi sill, potatis, stekt korv, en sötstark senapssås och shakshuka.

Det var första gången jag gjorde det, men bortsett från att den råkade brännas lite i botten så var jag väldigt nöjd med resultatet! Jag tror ingen har missat denna rätt på sociala medier just nu, men det är en tomatsås som fått koka hyfsat länge och reduceras ner till en tjockare konsistens. Sen gör du gropar i tomatsåsen där du kläcker i ägg. På med lock och låt allting puttra (på låg värme, hehehe) tills äggvitorna vitnat och gulorna fått en krämig (men fortfarande lite lös) konsistens. Det tar mellan 5-7 minuter. Jag utgick inte från nåt recept och har därmed inte bättre instruktioner än det här! Men ni grejar det. Sleva upp på en skiva gott bröd och NJUUUUT.

IMG_1347
IMG_1356

Som ni såg på översta bilden så serverades även ägghalvor på påskbrunchen. Det var samma ägg som jag serverade på julbordet förra året! Jag bytte bara ut kavringen mot levain när jag gjorde smulet på toppen. Tips till midsommar!

Receptet hittar ni HÄR. 

0
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00