ANNONS

Helgens planer/Halv åtta hos mig

/

 5ba1f70d6f471 5ba1f70d6f4c0namnlost 1.jpg

Idag ska jag äta lunch med mamma och så småningom äta middag hos Oskars pappa. Det blir en lugn och skön fredag för mig!

Imorgon blir det antagligen Halv åtta hos mig-middag hemma hos mig och Oskar, vilket ska bli väldigt kul. Det är ju andra året vi genomför den aktiviteten, men i år har det varit väldigt knepigt att hitta datum som alla fyra par kan (vilket inte är så konstigt).

Så länge alla känner sig friska så kör vi middag hos oss och nytt för i år är att varje par har fått välja ett land som tema på middagen. Jag och Oskar valde Japan, vilket definitivt känns lite som en utmaning…

IMG_9815

I varje middag ingår en fördrink och redan här har jag svårt att komma på idéer. Nåt med yuzu eller litchi kanske? Jag har även hittat receptet på vad som kallas för ”japansk gin & tonic” där man adderat melonlikör. Jag gillar den idéen, men kanske med något annat än just melon? Help a sister out!

FÖRRÄTT: Jag skulle vilja göra edamamebönor så som de serveras på Ling Long, men vet inte riktigt hur jag ska göra… Sen funderar jag på att servera en kombo av färskost, soja och sesamfrön till det. Du lägger upp färskost i en lite djupare tallrik, häller soja och rostade sesamfrön som en vallgrav och dippar sedan Finncrisp i. Väldigt gott och enkelt! Japanskt? I don’t think so, heheheeh…

IMG_9659

VARMRÄTT: I’m keeping it simple till varmrätt med en rätt jag lagat flera, flera gånger. Asiatiska hotdogs, givetvis! Till det skulle man kunna göra några små bao buns, friterad broccoli eller asian style fries (jag vet inte ens vad det betyder, jag tycker bara det låter gott haha).

Även här är jag, som ni hör, i behov av hjälp!!

EFTERRÄTT: Jag har googlat upp nåt som heter Dorayaki, det ser ut som en dubbelmacka gjord på amerikanska pannkakor. I Japan fyller man den med en söt bönröra, men jag tänker att man kan byta ut den mot något annat? Rent spontant känns jordgubbar och Nutella som en given (och väldigt god) fyllning, men vi har en nötallergiker i sällskapet. Jag får fundera vidare lite!

SÅ VAD TYCKER NI? Det är ju absolut inte en autentiskt japansk middag, det vet jag. Men det är heller inte det viktigaste, vi har satt ett tema per middag bara som en kul grej!

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00