ANNONS

Veckans recept: Potatis- och broccolisoppa

/

IMG_1690

Nu när jag är hemma ganska mycket om dagarna och söker jobb så blir det en del luncher hemma. Något jag cravat den senaste tiden är broccolisoppa, vilket är ganska tacksamt med tanke på att broccoli är väldigt näringsrikt. Så nästintill varje dag (i snart två veckors tid) har jag ätit den här soppan till lunch! Men den är så sjukt enkel och väldigt, väldigt god.

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett broccolihuvud á 250 g
– 3 st stora potatisar (eller 5 st små), spara lite av skalet
– 3 st vitlöksklyftor
– 2 st tärningar med grönsaksbuljong
– 1 dl matlagningsgrädde
– Rostade och skalade pistagenötter
– En skvätt olivolja

IMG_1674

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den tärningsstora bitar. Skär broccolin i ungefär lika stora bitar.

2. Lägg skalbitarna i en liten skål och tossa med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan svalna.

3. Lägg potatisbitarna och broccolin i en kastrull tillsammans med buljongtärningarna. Fyll kastrullen med vatten så att vattennivån är i  höjd med grönsakerna (de behöver alltså inte vara helt utan vattenytan.

IMG_1682

4. Låt grunden till soppan koka till potatisen är genomkokt och mjuk. Tillsätt matlagningsgrädde och mixa sedan soppan slät med en stavmixer.

Smaka av med salt och peppar, du kan också tillsätta lite mer vatten om du önskar en lösare soppa.

5. Servera din potatis- och broccolisoppa med skalade pistagenötter, de rostade potatisskalen, olivolja och lite extra matlagningsgrädde för dekoration. Snyggt, enkelt och väldigt gott!

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00