ANNONS

Recept: Krämig tomatpasta

/

IMG_1480

Äta bör man, annars dör man – men det betyder ju inte nödvändigtvis att alla älskar att laga mat för det. Den här rätten passar dig givetvis dig som gillar mat och matlagning (för den är supergod!!), men också dig som gärna vill att det ska få snabbt och enkelt.

Den här krämiga tomatpastan innehåller nämligen bara fem ingredienser: pasta, vegokorv, morötter, tomatsås och smaksatt creme fraiche. Salt och peppar räknade jag inte in, hehe. Inte heller parmesan, men det är ju å andra sidan väldigt valfritt. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– 4 st vegokorvar, jag använde smal stekkorv från Pärssons
– Pasta för två personer, jag använde penne
– 1 förpackning creme fraiche, vitlök och parmesan
– ca 300 g färdig tomatsås
– 2 st stora morötter
(+ Salt och peppar)

IMG_1481
IMG_1484

SÅHÄR GÖR DU:
1. Riv morötterna och krama ur all överflödig vätska.

2. Skär korven i små bitar och stek ganska hårt i lite olja, salt och peppar. Tillsätt morötterna på slutet.

3. Tillsätt tomatsås och creme fraiche i stekpannan, därefter kan du sänka värmen och låta såsen puttra medans du kokar pastan.

4. Tillsätt mellan 0,5-1 dl pastavatten i såsen, försök fånga upp så skummigt pastavatten som möjligt eftersom det innehåller mest stärkelse.

5. Häll av din pasta när det är ett par-tre minuter kvar på tillagningstiden. Häll sedan ner den i stekpannan så den får koka klart i såsen.

Servera din krämiga tomatpasta direkt eller spara till matlådor i veckan den är perfekt till det!

IMG_1474

5
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00