ANNONS

Veckans recept: Saffrans-arancini

/

IMG_1324

Arancini, eller friterade risottobollar, har jag gjort en gång tidigare. Då med smak av tryffel (ni hittar receptet HÄR). Nu är jag tillbaka med en lite juligare variant som är smaksatt med saffran! Jag har såklart använt resterna från min tomat- och saffransrisotto som jag la upp för några dagar sedan. Överbliven risotto är perfekt om du vill göra arancini, den behöver nämligen vara helt kyld när du sätter igång.

För att följa det här receptet till punkt och pricka behöver du alltså först avnjuta min goda tomat- och saffransrisotto som du hittar HÄR. Men det går självklart bra att använda något annat recept också!

DU BEHÖVER (till 10-15 st arancini):
– 5 dl kyld risotto
– 2 st ägg
– Ca 3 dl pankoströbröd
– Rapsolja

IMG_1338
IMG_1334

SÅHÄR GÖR DU:
1. Rulla den kylda risotton till jämnstora bollar. Det här receptet räcker till 10 lite större, eller 15 lite mindre arancini.

2. Ställ in bollarna i frysen i ca 20-30 minuter så de sätter sig ordentligt. De ska inte frysas, utan bara sätta sig lite.

3. Doppa varje arancini i ägg och panko. Repetera en gång till så varje risottoboll varit två gånger i både ägg och ströbröd.

Tips! Salta pankot ordentligt så varje arancini får lite sälta på sig.

IMG_1330

4. Värm upp rapsolja i en stekpanna. Det räcker med att oljan når ca 1 cm upp, du behöver inte fylla hela stekpannan med olja helt enkelt.

5. Fritera dina arancini tills de är gyllenbruna och fina. Se upp så inte oljan blir för varm.

Låt dina färdiga arancini svalna lite och servera sedan som tilltugg eller en god förrätt!

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00