ANNONS

Juliga köttbullar 2 ways

/

Namnlöst-1

Igår skrev jag om lite julmat här på bloggen och idag tänkte jag fortsätta på det spåret. Det kommer bli köttbulle-tema under veckan – starting NOW. Att göra egna, vegetariska köttbullar kan vara väldigt lätt eller lite ”jobbigare” beroende på vilken färs man använder.

I ett Instagram-samarbete med Hälsans Kök tog jag fram ett recept på gröna, juliga köttbullar baserade på formbar färs. Det är såklart det enklare alternativet. I 400 g färs tillsatte jag en finhackad gul lök (stekt), 3 msk sötstark senap, 3 msk vispgrädde, salt och peppar. Färsen rullade jag sen till bollar och stekte.

Det här är ett jättebra recept som dessutom går väldigt snabbt att slänga ihop!

img_3635

Men rent smakmässigt så finns det ett recept på vegetariskt köttbullar som jag tror kan bli svårt att toppa. Det är lite bökigare och ingredienslistan är längre, men woooow. Det här receptet har följt mig i flera år efter att ha ramlat över det på Jävligt Gott. 

Är du sugen på att briljera i jul? Då är det HÄR du ska in och läsa.

Tips! I receptet har jag använt grönsaksfond, men det går jättebra att byta ut den till schalottenlöksfond eller någon annan sort med lite mer djup.

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00