ANNONS

Tankar kring julbordet

/

I år kommer jag äta julbord både till lunch och middag, mitt mål är därför att variera utbudet lite på de olika måltiderna. Jag tror det kommer kännas roligare än att äta exakt samma sak till båda gångerna. Rent spontant tänker jag att man kan ha ett kallare fokus till lunch och mer varm mat till middag.

Här är några idéer jag har… 

LUNCH:
– Rostad potatissallad med grönkål, rostade nötter och senapsvinägrett.

– Nån slags ”sill”, troligtvis gjord med tofu som bas. Jag funderar på att göra egen och smaksätta med… Västerbottenost och ramslök kanske. Låter det gott?

– Ägghalvor toppade med creme fraiche, rödlök, tångrom och rostade kavringssmulor.

– Vegetarisk Janssons Frestelse, det kommer jag nog vilja ha till både lunch och middag. Jag byter ut fisken mot vegobacon för att få till sältan.

IMG_1115

MIDDAG: 
– Mina juliga hotdogs vill jag verkligen göra till middagen. Receptet hittar ni HÄR.

– Köttbullar och prinskorv känns såklart givet. Bullarna kommer jag göra själv och korven köper jag färdig.

IMG_7790

– Varm brietårta med rostade nötter, honung och glöggmarmelad gjorde jag förra året och det var såååå gott. Perfekt till en julmiddag eller innan/efter som tilltugg. Recept: HÄR 

– Julskinka såklart! Jag gillar inte att griljera rotselleri eller nån annan rotsak, istället brukar jag köpa den färdiga från Quorn. Den är inte superduperlik i smak eller konsistens, men jag har inte hittat något bättre alternativ.

Vad är ert bästa bidrag till det gröna julbordet? Jag tar jättegärna emot tips!

1
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00