ANNONS

Veckans frågor

/

IMG_1187

Q: Hej! Går det bra att göra dessa utan nötter? Är nämligen allergisk men de verkar supergoda! 🙂

A: Självklart, det är att bara att skippa dem! Vill du addera något annat så kanske du kan ha i lite choklad eller nåt. 🙂

IMG_9155

Q: Bästa maten att laga till sin dejt?? Vi har setts två gånger tidigare men nu ska han hem till mig för första gången. 

A: Hmmm…. Man vill ju att det ska vara gjort med finess (I guess??), men samtidigt inte sätta sig själv i en jobbig sits. Det hade varit typiskt mig att testa något helt nytt som jag aldrig gjort förut. Massor av moment och saker som håller mig upptagen med maten och inte min dejt.

Jag har tre förslag: hemmagjord pizza från grunden (alltså med egen deg, egen tomatsås och roligare toppings), en god tomatpasta med burrata eller mina asiatiska hotdogs (Recept: HÄR).

IMG_6012

Q: Hur ser planerna ut för din födelsedag? Minns att du brukar vara gandka satsig i planeringen?

A: Vet du vad – det har jag absolut brukat vara. Fysiska inbjudningar i brevlådan, teman och fix och trix. I år kom min födelsedag orimligt oväntat och jag har inte alls hunnit fixa så mycket. Men fira ska vi definitivt göra! Vi ska ses hemma hos mig och kanske röra oss in mot stan efteråt. 🙂

DSC08400
DSC08427
DSC08419

Q: Vad ger man till sin mamma i julklapp som har ALLT? Har alltid så svårt att köpa grejer till vuxna för det känns inte som dom behöver nåt typ. Fattar att du kanske inte kan skriva ut vad du ska ge till din mamma men du får jättegärna komma med några tips. 

A: Jag kan verkligen hålla med dig där! Anledningen till varför man känner så är ju för att många vuxna, och mig själv inkluderat, inte behöver särskilt mycket. Det är ju såklart alltid väldigt uppskattat med presenter, men ibland kan det kännas lite onödigt att köpa materialistiska saker till andra vuxna. Förstår ni hur jag menar?

Så tänk utanför det! En god och trevlig middag på en restaurang man inte varit på tidigare – det hade jag blivit väldigt glad för. En konsertbiljett, en afternoon tea/brunch, en hemmagjord ölprovning eller något annat!

IMG_0823
IMG_0846
Grönsakssoppa med quornbitar – Recept: HÄR

Q: Hur gör du med fond i dina matlagning?Alltså – använder du kött/fisk-fonder? Min kille insisterar på att det inte är gjort på kött men det MÅSTE det väl va? 🙂

A: Som svar på din första fråga: Ja, kött och fiskfonder av olika slag innehåller självklart kött/fisk. Eller den är rättare sagt gjord på ben och märg från djuren som man kokar tillsammans med vatten och smaksättning.

Jag skulle aldrig få för mig att köpa hem köttbaserad fond och jag använder det aldrig i min egen matlagning. Men jag är inte så nitisk med det på restaurang eller när jag är bortbjuden, då frågar jag aldrig vilken fond/buljong såsen innehåller. Anledningen till det är att jag inte vill bli så känslig mot kött/fågel/fisk att jag skulle må dåligt av att få i mig lite buljong. Det känns opraktiskt tycker jag!

”Lite skit rensar magen”, tänker jag helt enkelt. Men det är ju såklart helt upp till en själv, jag förstår absolut om man som vegetarian vill avstå från det. 🙂

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00