ANNONS

Recept: Juliga hotdogs

/

IMG_1113

Jag fortsätter på jultemat med ett recept tog jag fram åt Hälsans Kök på Instagram. Är ni nyfikna så kan ni kolla in det där, jag heter @mathildalundqvists! Det här inlägget skrivs inte i samarbete med dem eller någon annan, men jag blev helt enkelt väldigt nöjd med receptet och vill dela det med er.

Som ni vet har ju jag en förkärlek till korv med bröd, men kan man verkligen ha det på julbordet? Oh yes, you can! Korv med bröd är sjukt gott, lätt att göra till många och smidigt att göra både till vegos och köttätare. Dessa hotdogs är toppade med senapsmajonäs, grönkålschips och rostad lök – försvinnande gott!

DU BEHÖVER (till fyra st varmkorvar):
– 4 st vegokorvar av valfri sort
– 4 st korvbröd, gärna brioche
– Ett stort blad grönkål
– Rostad lök
– 1,5 dl majonäs
– Senap, mängden varierar beroende på vilken sort du använder. Jag använde sötstark senap och då behövdes drygt 2 msk, men använder du en starkare senap är det nog alldeles för mycket. Smaka dig fram!

IMG_1115

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt grönkålen i mindre bitar och fördela på en plåt. Rosta i ugnen i 5-8 minuter tills kålen börjar få färg. Låt svalna.

2. Blanda majonäs och senap i en skål. Smaka av, häll ner i en mindre plastpåse och ställ in i kylen.

3. Rosta korvbröden i lite smör.

IMG_1119

4. Stek vegokorvarna hårt så de får ordentlig stekyta.

5. Lägg ner korvarna i korvbröden. Klipp ett litet hål i ena hörnet på plastpåsen med majonäs, ringla sedan ut senapsmajo över korvarna.

6. Toppa med grönkålschips och rostad lök. Sen är dina juliga hotdogs redo att serveras!

IMG_1112

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00