ANNONS

Veckans recept: Tacopizza

/

IMG_1128

Färdiga pizzakit har räddat många vardags- och helgkvällar under mina år som ”vuxen”. Det går snabbt och man kan slänga på lite vad som helst. Häromveckan gjorde jag en pizza med grönkål, halloumi, steklök och comté-ost för att jag hade lite slattar av det i kylen. Hur gott som helst! Vill du bli av med rester så kan pizza vara din räddare i nöden, helt enkelt. 

Men över till den här pizzan då! 🙂 Den är toppad med tacofärs, lök, paprika, majs, salsa och ost. Jag serverade den med en tacokryddad dipp, men jag tror att en klassisk vitlökssås hade varit jättegott till också.

DU BEHÖVER (till två-tre personer):
– Ett färdigt pizzakit, jag tycker personligen att POP Bakery’s är bäst
– ca 150 g vegofärs
– 1 påse tacokrydda
– En burk majs
– En halv röd paprika
– En rödlök
– 200 g ost av valfri sort
– Tacosalsa

Till dippen:
– En burk creme fraiche
– 1 påse tacokrydda
– 2 st pressade vitlöksklyftor
– 1,5 msk srirachamajonäs

IMG_1130

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt på ugnen enligt angivelserna på pizzadegens förpackning.

2. Stek vegofärs tills den fått lite yta. Tillsätt tacokrydda, lite vatten och se till att allt blandas ordentligt. Ta bort stekpannan från värmen så den svalnar lite.

3. Skär paprika och lök smått.

4. Lägg ut degen på en plåt och kavla ut den så mycket du kan. Jag vet att vissa färdiga degar inte behöver kavlas ut, men den från POP kan man göra ganska mycket större. Bre på den tillhörande tomatsåsen.

IMG_1120

5. Lägg på 2/3 av osten. Fördela sedan ut tacofärs, lök, paprika, majs och klickar av tacosalsa. Lägg på den sista osten och kör in plåten i ugnen.

6. Medans pizzan är i ugnen kan du göra dippen! Blanda alla ingredienser i en skål och blanda noga så all tacokrydda fördelas. Smaka av och låt stå i kylen tills pizzan är färdiggräddad.

Servera pizzan nygräddad tillsammans med din tacodipp! Blir det några bitar över? Isåfall är pizzan perfekt att ta med som matlåda!

IMG_1125

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00