ANNONS

Veckans recept: Krispig sesamsallad

/

IMG_1044

Veckans recept går i asiatiska smaker! Det känns som att det blivit en del sånt på senaste tiden, håller ni med? Bilderna är inte av toppkvalitet för de togs strax innan solen gick ner. Men vad gör väl det när smakerna verkligen sitter? Sesam är verkligen en favoritsmak hos mig och i den här rätten återfinns den tydligt i dressingen. Jag valde även att steka vegofiléerna i lite sesamolja, men det är valfritt. 😉

DU BEHÖVER (till två personer):
– 2-3 st vegofiléer, jag använde de från Hälsans kök
– Rostad lök
– Srirachamajonäs
– Lika delar fint strimlad vitkål, romansallad och morot. Jag köpte både vitkålen och moroten färdigstrimlad.
– Lite rostade sesamfrön till dekoration

Till dressingen:
– 1,5 dl rapsolja
– 3 msk sesamolja
– 1 st ägg
– 1 dl rostade sesamfrön
– 1,5 tsk vitvinsvinäger
– 1,5 msk japansk soja

IMG_1062

SÅHÄR GÖR DU:
1. Mixa rostade sesamfrön  tillsammans med ägg, rapsolja, sesamolja och vinäger. Tillsätt soja och smaka av.

2. Strimla grönsakerna (om det inte redan är gjort). Häll ner i en bunke och tillsätt dressingen.

IMG_1060

3. Blanda allting noga! Låt sedan salladen stå och gotta sig med grönsakerna tills du ska äta.

4. Stek de grillade filéerna i sesamolja och soja. Skär dem i mindre bitar och toppa med rostad lök och srirachamajonäs.

Servera tillsammans med sesamsalladen – som med fördel toppas med lite extra sesamfrön. 🙂

IMG_1080

1
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00