ANNONS

Mathilda testar: Quorn ”bacon skivor”

/

Namnlöst-1

Hörrni, hör och häpna. Jag är tillbaka med ännu ett test!

Innan vi kör igång vill jag dra samma disclaimer som tidigare veckor: 1. Mina ord är ingen lag. Du kan såklart uppfatta något helt annorlunda än mig. 2. Att jag tycker mindre bra om en produkt betyder inte att jag aldrig mer kommer använda den, inte kommer göra något framtida samarbete med tillverkaren osv. Då kommer jag säkert bara ha bättre kännedom om produkten och kunna använda den bättre i min matlagning.

IMG_0897
IMG_0899

Den här veckan testar jag Quorns nya baconskivor. 🙂 Det är en ganska ny lansering från Quorns sida och jag blir glad över att deras baconsubstitut faktiskt ser ut som skivor. Både det från Eldorado och Hälsans kök (som jag för i övrigt gillar) säljs i små bitar.

En förpackning kostar 26.95 kr och väger 120 g. Dyrt? Ja, för samma pris kan man få ett 3-pack vanligt bacon (totalt 360 g). Oväntat dyrt? Nej, vegetariska substitut ligger dessvärre ofta i överkant när det gäller priset.

IMG_0916

Baconskivorna ska stekas i 2 minuter på hög värme. Jag hade gärna stekt skivorna längre och fått en mer krispig yta, men jag ville hålla mig inom rätt tidsram nu vid testet. Antagligen riskerar skivorna att bli torra om man steker dem längre än tidsanvisningen.

Men som sagt: jag var lite besviken på stekytan.

IMG_0910

Smakmässigt då? 

Jag testade skivorna precis som de är utan tillbehör eller kryddning. Inledningsvis var jag inte alls imponerad av varken konsistens eller smak. Jag saknade en del rökighet i smaken och hade svårt att sätta fingret på vad konsistensen påminde mig om. Jag kom fram till att den liknar filéerna och bitarna från Quorn väldigt mycket, fast i tunnare format. Det är med andra ord ingen obehaglig konsistens, men den är inte så lik bacon.

Två-tre smakbitar in så ändrades min uppfattning något. Smaken och konsistensen kändes bättre, men jag var inte stormförtjust. Samtidigt kände jag att de här baconskivorna nog gör sig bäst tillsammans med något annat – inte för sig själva såhär.

Senare under dagen lagade jag ett recept (som kommer upp imorgon) och då bevisades min tes. Mycket, mycket bättre! 🙂 Men skulle jag steka på dessa skivor tillsammans med äggröra en lördagsmorgon? Njae… Jag tror inte det!

Har ni testat dessa baconskivor från Quorn? Vad tyckte ni?

0
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00