ANNONS

Veckans recept: Asiatisk blomkålswok

/

IMG_0889

Även förra veckan lagade jag asiatiskt – nu är det dags igen! Den här woken har allt: sött, salt, krispigt och mjukt. Hoisinsåsen gör sig fantastiskt bra i den här rätten, jag kommer verkligen försöka involvera det i min matlagning oftare. Allt som allt så är det här en fantastisk god lunch eller middag som passar utmärkt i matlådor!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Ett halvt blomkålshuvud
– 1 dl rostade och saltade jordnötter
– 1 gul lök
– Äggnudlar för två personer
– 5 msk hoisinsås
– 2 tsk kinesisk soja
– 4 msk olja
– 0,75 dl vatten
– 2 tsk socker

IMG_0894

SÅHÄR GÖR DU:
1. Rosta jordnötterna i olja tills de mörknat i färgen. Fånga upp nötterna och häll över oljan i en skål.

2. Tillsätt hoisinsås, soja, socker och vatten i skålen med jordnötsolja. Blanda!

3. Skär blomkåk och lök i mindre bitar. Stek ordentligt i salt och peppar.

IMG_0882

4. Tillsätt såsblandningen och låt allting puttra i några minuter.

5. Medans kan du koka nudlarna! Det viktigaste är att inte koka dem för länge. På förpackningen stod det att nudlarna behövde 5 minuter och då hällde jag av vattnet efter drygt 2 minuter. Sen fick de koka klart i woksåsen!

På så vis undviker man att de blir överkokta. 🙂

Servera blomkålswoken tillsammans med en klyfta lime. NJUT!

IMG_0893

2
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00