ANNONS

Bud från Aito – Björnbärstiramisu med lakrits

/

IMG_0850

Idag fick jag hem ett bud från Aito – ett företag jag tagit fram recept för här på bloggen tidigare. Då gjorde jag en ugnsrostad potatis- och blomkålssoppa som blev gudomligt god. Receptet hittar ni HÄR! Jag vill dock poängtera att det här inlägget inte är sponsrat eller betalt. Men jag gillar Aito och lyfter gärna deras produkter.

Budet jag fick idag innehöll receptet på en dessert, närmare bestämt en tiramisu med björnbär och lakrits. Jag har inte hunnit testa receptet ännu, men jag tänkte ändå dela med mig av det och instruktionerna till er.

Receptet innehåller ägg och är därmed inte veganskt – men jag gillar det tänket. Man kan byta ut mejeriprodukter till veganska substitut utan att nödvändigtvis veganisera recepetet helt. Jag tycker det är modernt och i tiden att kompromissa på det sättet (även fast det såklart är toppen att helt veganskt också). 🙂

IMG_0879

DU BEHÖVER (till 6-8 personer):
Whipping cream:
– 2 st äggulor
– 0,5 dl strösocker
– En halv citron, både skalet och saften
– 250 ml Aito ost for whipping

Rårörda björnbär: 
– 250 g björnbär
– 0,5 dl strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat
– En halv citron, både saften och skalet

– 6 skorpor/kex (gärna savoirdikex)
– 1 citron, både skalet och saften
– 2 tsk strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat

IMG_0864

SÅHÄR GÖR DU:
1. Vispa äggulor och socker krämigt och poröst. Tillsätt citronsaft och citronskal, vispa i ytterligare 3 minuter.

2. Vispa upp Aito oat for whipping i en separat bunke. Blanda ner grädden i den uppvispade äggblandningen.

3. Blanda björnbär, socker, lakritsgranulat, citronsaft och citronskal.

4. Blanda citronsaft, rivet citronskal, lakritsgranulat och socker i en liten skål.

IMG_0852

5. Lägg rårörda björnbär i botten av de burkar/glas du ska använda till servering. Fyll på med whipping cream. Doppa kexen i citron- och lakritsblandningen och tryck ner i krämen.

6. Fyll på med mer björnbär och avsluta med whipping cream. Toppa med ett björnbär och ställ in din färdiga tiramisu i kylen.

Jag fick med lite mynta i mitt bud, det gör sig säkert jättebra som dekoration av din dessert! 🙂

IMG_0861

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00