ANNONS

Vad ska jag äta till middag ikväll?

/

Många av er, liksom jag själv, har nog svårt att få till riktigt rolig matlagning på vardagarna. Jag tackar gudarna för mina egna recept många gånger. 😉

På fredagar är jag därför ofta sugen på just det: komma hem, ta en öl och laga god, rolig mat. Snacka igenom veckan, snacka igenom helgen och bara umgås. Nu kanske ni undrar vad som kommer serveras hemma hos mig och Oskar ikväll? Troligtvis något i den här stilen….

IMG_9191

FÖRÄTT/SNACKS: Plockgrejer, utan tvekan. Det är verkligen den bästa förrätten när man behöver laga annan mat under tiden. Ett tips för att hålla ner kostnaderna: gå till din matbutiks deli. Många ostar och förpackningar med chark (om man nu äter det) är ganska stora och därför dyra. I delin kan du få en liten, liten bit av en ost som är precis lagom för dig. Du kan köpa 8 st oliver, en liten klick aioli. Ni fattar!

Och kom ihåg! Lägg upp det tätt och lite omlott för att få ett så snyggt resultat som möjligt. 😉 Inlägget ovan hittar ni HÄR. 

IMG_9551
IMG_9552

VARMRÄTT: Jag har flera förpackningar krossade tomater hemma som jag skulle vilja använda, så jag funderar på att slänga ihop den här rätten ikväll. Mina pesto- och mozzarellafyllda portobellosvampar med tomatsås och linguine. Då kan tomatsåsen puttra medans man småäter på det andra. Svampen gör sin grej i ugnen och på slutet är det bara att koka pasta.

Smidigt, men såklart också väldigt gott! Ni hittar receptet HÄR!

IMG_7805

EFTERRÄTT: Och slutligen efterrätten! Jag tycker man är dålig på att göra dessert även i mindre festliga sammanhang. Troligtvis för att få efterrätter går att göra i små volymer – men här är ett undantag. Jag passar på att hylla äpplet en sista gång för veckan och tipsar er om hasselbacksäpplen. Världens smidigaste grej! Servera med glass eller vaniljvisp, allra helst medans de fortfarande är varma.

Receptet hittar ni HÄR!

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00