ANNONS

Recept: Pasta med ruccolapesto

/

IMG_0568

Pasta-pesto, är inte det livets rätt? Perfekt en vardagskväll när man inte har varken tid, ork eller inspiration – men lika bra till festligare sammanhang med rätt tillbehör. Den här gången testade jag att byta ut basilikan mot ruccola, delvis för en annorlunda smak men också av ekonomiska skäl. Ruccola är betydligt billigare än färsk basilika. Det blev HUR gott som helst!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Spaghetti till två personer
– 10 st cocktailtomater
– 2 st vitlöksklyftor

Till peston:
– ca 65 g ruccola
– 25 g pinjenötter
– 1 dl god olivolja
– 50 g parmesanost
– 1 st vitlöksklyfta
– Salt & peppar

IMG_0557

SÅHÄR GÖR DU:
1. Mixa ingredienserna till peston i en matberedare. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.

2. Skär tomaterna i mindre bitar och pressa vitlök. Stek tomaten och vitlöken tillsammans med olja, salt och peppar. Låt stå på eftervärme.

3. Koka spaghettin ett par-tre minuter kortare än det står på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ca 1 dl.

IMG_0566

4. Ha ner pesto och lite pastavatten i kastrullen med spaghetti – blanda noga.

Servera pesto-pastan tillsammans med de vitlöksfrästa tomaterna. Toppa gärna med lite parmesan!

IMG_0564

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00