ANNONS

En middag på Halwylska

/

DSC08400

Alla bilder i det här inlägget är snodda rakt av från bästa Andrea och kommer från min, hennes och Isabelles middag på Halwylska! <3 Vi var där tidigare i veckan och inte nog med att Andrea var duktig och tog med sig kameran till restaurangen, det var även hennes idé att vi skulle gå dit. Så THANK YOU. 🙂

Halwaylska är i varje fall ett museum i centrala Stockholm som öppnade upp dörrarna till sin restaurang för ett fåtal år sen. Jag har varit där på drinkar tidigare, men aldrig för matens skull. Jag tänkte vandra er genom det vegetariska utbudet och hur allt smakade!

DSC08404

Först och främst: lokalen är fantastisk! Den påminner mig om Ralph’s i Paris som jag bloggat om tidigare. Samma typ av stolar och samma ”ute, fast ändå nästan inomhus”-känsla. Jag gillar det skarpt!

DSC08414

Jag hade på mig svart t-shirt från Carin Wester och svart blazer från Wera. Till det bar jag ett par svarta fejkskinnbyxor, men de syns ju inte på bilden!

DSC08419
DSC08424

Jag och dessa finisar tog in en varsin fördrink som hette något somrigt och härligt (som jag inte minns, hehe). Den var gjord på prosecco, fläderlikör och krusbärspuré. Riktigt god och lite syrlig var den. 🙂

DSC08427

Och hur var maten då? Halwaylska är, liksom många restauranger, nog en ännu bättre upplevelse om du äter fisk eller kött. Anledningen är att det helt enkelt finns många fler valmöjligheter då.

Till förrätt åt jag en vegansk toast skagen som verkligen var riktigt, riktigt bra. Exakt sådär krämig och god som man vill ha den. Förutom de klassiska ingredienserna i en skagenröra så var det animaliska ersatt med tofu och tångrom. Som sagt: supergott! MEN, det här var också den enda vegetariska/veganska förrätten som fanns på menyn. Ett ytterligare alternativ tycker jag de borde kunnat ha.

DSC08442

På menyn över varmrätter fanns det också bara ett vegetariskt (eller närmare bestämt veganskt) alternativ, vilket var en burgare. En riktigt god vegoburgare sitter aldrig fel. Men jag vill ändå påstå att kött och fiskrätterna på menyn var mer välkomponerade än vego-rätten. Jag fick intrycket av att de slängt in den här rätten för att kunna erbjuda vegetarianer nåt, men att deras huvudfokus egentligen ligger på de andra rätterna.

Det här är såklart helt okej, alla restauranger kan såklart inte vara vegetariskt inriktade. Men i Stockholm år 2019 väljer många gärna vego, vare sig man alltid avstår från kött eller bara ibland. Det hade varit helt rimligt att ha fler gröna rätter på menyn, helt enkelt.

Efter den lilla ranten vill jag däremot förtydliggöra att maten var väldigt god. Jag tog den veganska pattyn med kött-hamburgarens tillbehör/toppings.

DSC08449

Jag vågar påstå att en av desserterna var det som wow:ade mig mest på Halwylska. Deras glass gjord på belgisk vit choklad som var toppad med pasionsfrukt och salta mandlar var MAGISK. 

Allt som allt så ger jag Halwaylska högt betyg! Jag går gärna dit igen, men då kommer jag ju veta exakt vad jag kommer äta. Superbra service, god mat och oerhört trevlig miljö. Att gå dit på en vardag var inte alls dumt, då var det verkligen lugn och skön stämning!

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00