ANNONS

En spansk middag

/

IMG_9938

Som jag nämnde i måndags så delade vi upp ansvaret för Spanien-middagarna på två. En middag stod jag och Malin för maten och vi inledde starkt med en charkbricka som hette DUGA. På den hade vi, som ni ser, en del kött. Men också flera ostar, lite frukt, bär, honung och marmelad!

IMG_9939

När jag jobbade i delin lärde jag mig två saker som jag fortfarande har i åtanke när jag gör såna här typer av uppläggningar:

1. Ta inte ett för stort fat. Det är mycket snyggare när allting ligger nära, nästan lite omlott istället för i utspridda högar.

2. More is more, i alla fall när det kommer till dekorationer. Färska kryddor, blommor, frukt (gärna utspridd). Du vill ha mycket färg!

IMG_9946

Till varmrätt lagade vi en god tapas-middag med lite olika smårätter. Förutom charkbrickan hade vi spanska korvar, sötpotatis-pommes, tortillas, vitlöksfrästa haricot verts, pimientos de padron med mera.

IMG_9950
IMG_9948

När man lagar mat till många tycker jag det är kul att passa på att laga smårätter. Det blir oerhört oekonomiskt att göra det om man är ett mindre sällskap. Men när man lagar till många kan det till och med vara enklare än att göra en pasta med perfekt al dente-tuggmotstånd till samma antal. 🙂

IMG_0101
IMG_0107

Allt avnjöts till denna supervackra solnedgång som vi blev bortskämde med nästan varje kväll i Spanien!

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00