ANNONS

Snabbmat med en twist: Krispiga potatisspett

/

IMG_0185

Tråkigt nog har vi kommit fram till Snabbmat med twist-seriens allra sista recept. Jag är riktigt nöjd med hur allting blev och recepten jag tagit fram under de senaste veckorna. Jag kommer göra ett inlägg som summerar allting i början på nästa vecka, men tills dess är det fokus på potatis!

Den här sista veckan gör jag ju tillbehör och jag ville göra något lite roligare än pommes. Jag är inte den första som göra spiraler av potatis, det är redan en ganska etablerad tillagningsmetod. Men jag hade aldrig testat det innan, så jag tänkte: varför inte? De färdiga potatisspetten blev riktigt krispiga och oerhört goda. Jag toppade mina spett med rostad lök, aioli och lite gräslök och det var DRÖMgott!

DU BEHÖVER (till två spett):
– 2 st stora potatisar
– 2 st grillspett
– Olivolja
– Salt och peppar
– Aioli
– Rostad lök
– Finhackad gräslök

IMG_0219
Namnlöst-1

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Trä på en potatis på ett grillspett, försök pricka mitten så gott du kan.

2. Använd en vass, ganska liten kniv för att göra själva spiralmönstret. Det är väldigt enkelt, men svårt att beskriva tydligt såhär i ord.

Klicka istället HÄR för att komma till en Youtube-video som visar hur man gör!

IMG_0199

3. Pensla spiralerna med olja och krydda sedan med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ungefär 30 minuter. Hellre 5 minuter för länge än 5 minuter för kort – du vill att potatisarna ska vara riktigt krispiga och goda när du tar ut dem!

4. Toppa dina spett med aioli, rostad lök och gräslök. Jag hade ner aioli i en tom sirapsflaska, den har perfekt öppning för den här typen av dekoration/garnering. Ett litet tips!

Servera dina krispiga potatisspett som de är eller som gott tillbehör!

IMG_0201

1
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00