ANNONS

Snabbmat med en twist: Mac n cheese-bites

/

IMG_0240

Snabbmat med en twist vare häääär! Vi går in på seriens sista vecka och vi har betat av pizza, korv med bröd och hamburgare. Vad passar bättre än att runda av med lite goda ”sides”? Tillbehör – helt enkelt! Jag inleder starkt med mac n cheese-bites som är gjorda i små cupcakeformar. De är sådär perfekt saftiga och ostiga och passar bra att servera till snabbmat (ofc), på en brunch, till plockmat eller som stående förrätt. Barnsligt gott!

DU BEHÖVER (till 12 st små ”bites”):
– En minimuffinsplåt 
2,5 dl idealmakaroner
– 1 st ägg
– 0,5 dl mjölk
– 0,5 dl creme fraiche
– 4 dl ost av valfri sort, jag använde lika delar mozzarella, präst och parmesan
– Ca 40 g smör
– 0,75 dl ströbröd
– Oregano

IMG_0226

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll ner i en skål tillsammans med ströbröd, oregano och 0,5 dl riven ost (jag tog mozzarella till detta). Rör om noga till en ganska fast blandning och krydda med salt & peppar.

2. Tryck ut ströbrödblandningen i botten på din muffinsplåt. Blandningen får gärna gå upp en bit på kanten, men behöver inte nå hela vägen upp. Det viktigaste är att den täcker botten ordentligt.

3. Koka makaronerna i lite mindre än hälften av tiden som står på förpackningen. Jag kokade mina makaroner 3,5 min istället för de 7-8 som krävs för att de vara färdiga.

IMG_0238
IMG_0222

4. Blanda de varma makaronerna med ägg, mjölk, creme fraiche och ost. Spara ca 0,5 dl ost till senare. Rör om tills osten börjat smälta lite. Krydda med salt och peppar.

5. Fördela mac n cheese i din muffinsplåt. Toppa med den sista osten och oregano. Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter, eller tills osten på toppen fått en fin, gyllene färg.

6. Låt dina mac n cheese-bites svalna i sin form i 10-15 minuter innan du försiktigt lirkar ut dem. Servera på en gång!

IMG_0241

2
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00