ANNONS

Snabbmat med en twist: BBQ-burgare

/

IMG_9706

I tisdags summerade jag hur min serie Snabbmat med en twist har sett ut hittills, men idag är jag tillbaka med ett nytt tema och ett nytt recept. Den här veckan är det fokus: burgare! Inte kan man väl göra en serie om snabbmat och utesluta det? 😉 Det har redan tagits fram många innovativa burgare genom åren, kanske känns det något ”gjort”. Men jag vill bestämt hävda att båda veckans recept är experimentella och nya!

Den första burgaren för veckan innehåller en krispigt panerad rotselleri, barbequesås och rostad coleslaw. Både rotsellerin och coleslawen fick mig att tänka ”Varför har jag inte provat det här tidigare?!” SJUKT bra blev det. 🙂

DU BEHÖVER (till två burgare):
– 2 st hamburgerbröd, jag använde potato burger buns
– 2 skivor rotselleri, ca 1 cm tjock
– 2 st ägg
– Mjöl till panering
– Pankoströbröd till panering
– Barbequesås
– Machésallad

Till den rostade coleslawen: 
– ca 200 g morot, vitkål och ev. rödkål (jag använde en färdig mix)
– 0,5 dl majonäs
– Creme fraiche efter tycke och smak, jag vill inte ha min coleslaw för lös
– Salt och peppar

IMG_9708

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tossa morot- och vitkålsmixen i olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de fått bra med färg och blivit lite krispiga – ca 15 minuter. Låt svalna lite. Stäng inte av ugnen ännu, you will need it later.

2. Nu är det dags att panera rotsellerin! Doppa skivan i mjöl, sedan ägg, sen panko, sen ägg igen och slutligen panko. Den ska alltså två varv i ägget och ströbrödet.

3. Stek din panerade rotselleri i rejält med olja, salt och peppar. Låt den få fin färg och en krispig yta.

IMG_9721

4. Skjutsa sedan in den i ugnen i ca 15-20 minuter. Det gör du för att rotsellerin ska mjuk och god inuti.

5. Blanda den rostade och avsvalnade morot- och vitmålsmixen med majonäs, creme fraiche, salt & peppar. Smaka av!

6. Nu är det dags för montering: Börja med att ringla ut barbequesås på brödet du ska ha i botten. Lägg sedan på machésallad och din panerade rotselleri. Toppa med rejält med rostad coleslaw, ytterligare barbequesås och slutligen bröd.

Bon appetit!

IMG_9717

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00