ANNONS

Q/A – Hur föddes mitt matintresse?

/

IMG_0182

Q: Hej MAthilda! Jag är några år yngre än dig och har precis hittat till din blogg nu när jag börjat få upp mitt intresse för matlagning/bakning! Är du utbildad inom mat? Jag undrar också hur du kom in på matlagning och hur det blev ett så stort intresse för dig? Stor kram <33

A: Hej fina du och tack för en rolig fråga! <3

Först och främst: Nej, jag är inte utbildad inom mat. Det är något jag funderar mycket på om jag borde ta tag i, utbilda mig till måltidskreatör eller liknande. Men eftersom jag avslutar tre års studier nu i vinter så är jag egentligen inte sugen på att plugga mer. Jag vet dessutom inte riktigt vad jag vill göra i jobbväg, så jag kommer nog avvakta och se om ytterligare studier känns nödvändiga. 🙂

IMG_0326
IMG_0321

Innan jag fick upp ögonen för matlagning så föddes intresset för bakningen. Jag vet inte exakt vart det kom ifrån, men jag har alltid varit väldigt pysslig/pillig. Är det nån här som följt mig ända sen tiden jag gjorde nail-art? Haha! Jag var förvånansvärt stadig på handen och la huuur många timmar som helst i veckan på att måla avancerade mönster på naglarna. Sen fick jag ta bort allting på helgerna när jag jobbade på McDonalds. 🙂 🙂

Man kan helt enkelt säga att intresset för bakning föddes ur att dekorera och vara kreativ. Matlagning blev jag inte överdrivet intresserad av förrän jag flyttade hemifrån och faktiskt började lära mig på riktigt. Då gick det å andra sidan väldigt snabbt och sedan dess har jag bara börjat gilla det mer och mer i takt med att jag blir duktigare.

IMG_0184

Idag spenderar jag MÅNGA timmar om dagen i tankar om mat. Bland det bästa jag vet är stå i köket och laga mat i lugn och ro med en podcast i bakgrunden. Jag älskar att planera menyer, researcha restauranger och att kunna jobba med det jag gör.

Vilken ynnest det har varit att få göra det i flera år nu. <3

2
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00