ANNONS

Snabbmat med en twist: Asiatisk hotdog

/

Namnlöst-1

Jag är tillbaka med vecka två på min serie Snabbmat med en twist! Förra veckan var temat pizza och jag la upp receptet på två något mer innovativa varianter på vår allas favorit. En pizza bianco som ni hittar HÄR, samt en dessertpizza med rabarber och mascarpone som ni hittar HÄR! Två riktigt bra recept som ni inte vill missa. 🙂

Men nu blickar vi framåt! Det här är den vecka i serien som jag sett fram emot mest, vi ska nämligen fokusera på korv med bröd. VÄRLDENS mest underskattade maträtt! Först och främst: stekt korv med bröd med ketchup, sötstark senap och rostad lök. Vet ni hur gott det är? Men det finns oerhört mycket man kan göra för att pimpa till denna barndomsklassiker. Det ska jag göra x2 den här veckan!

IMG_9664

Först ut den här veckan är ett recept som gör mig väldigt glad. Den här rätten är snygg, påhittig och så. god. att. man. smäller. av. Det ni ser på bilden är en vegokorv i briochebröd, toppad med en sötstark svampröra, en sesammajonäs, fint strimlad purjolök och srirachamajonäs. Ja, ni läste rätt: två sorters majjo. Drömmen!

DU BEHÖVER (till två personer/fyra stycken hotdogs):
– 4 st vegokorvar, i det här receptet använde jag de från Anamma
– 4 st korvbröd (gärna brioche)
– Ca 5-10 cm purjolök
– Srirachamajonäs

Till sesammajonäsen:
– 1 dl majonäs
– ca 1 tsk sesamolja
– En liten skvätt soja

Till svampröran:
– 4 st stora champinjoner
– 3 msk ketchup
– 2 tsk japansk soja
– ca 0,5 tsk sambal olek

IMG_9659

SÅHÄR GÖR DU:
1. Strimla purjolök fint. Om du vill ha lite mer crunch i din rätt kan du fritera/steka löken hårt, men jag ville bibehålla den fina gröna färgen. Ställ åt sidan.

2. Blanda ihop majonäs, sesamolja och soja. Smaka av och ställ åt sidan.

3. Hacka svampen i små, små bitar. Stek dem hårt i olja, salt och peppar. Medans svampen steks kan du blanda ihop ketchup, soja och sambal i en skål.

IMG_9665

4. Sänk värmen något och addera ketchupblandningen i stekpannan. Låt allting fräsa i någon minut och ställ sedan svampröran åt sidan.

5. Rosta dina korvbröd i en stekpanna, gärna i lite smör.

6. Stek slutligen dina vegokorvar. Lägg dem i ett bröd och toppa med sesammajonäs, svampröra, purjolök och srirachamajo.

Servera och NJUT!

IMG_9667

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00