ANNONS

Restaurangtips i Malmö – Del II

/

I början av veckan gav jag ett par tips på restauranger i Malmö efter att jag och Oskar varit där för någon vecka sen. Vi hade det supermysigt och det är väldigt nyttigt/roligt/skönt att komma iväg med enbart sin partner tycker jag. Absolut, man umgås mycket till vardags också. Men det är nog bra att byta miljö ibland! 🙂

Hur som haver – här kommer den andra och sista delen av mina tips från Malmö. Jag vill återigen påminna om att bilderna är tagna med mobilkamera och att jag inte redigerat dem något. Färgerna kanske inte är toppen på alla bilder, men så får det vara!

Namnlöst-1

MJ’s – Det här är ett (vad jag vet) ganska nyöppnat hotell vid Lilla Torg i Malmö som dessutom har en populär restaurang. Jag tror säkert att hotellet är jättehärligt att bo på och á la carte-menyn såg trevlig ut. Däremot föll inte de vegetariska rätterna mig i smaken och vi valde därför att inte äta middag där. Men jag är helt övertygad om att maten är riktigt vällagad och god (man kan inte gilla allt)!

Innan våra två middagar i Malmö så tog vi i varje fall en drink + lite snacks i deras väldigt fint inredda bar. Vi bodde bara 5 meter ifrån MJ’s så det var en smidig anhalt innan vi begav oss mot restaurangerna. Suuupertrevlig personal möttes vi av i baren! Kolla in MJ’s om ni ska till Malmö, helt enkelt!


Namnlöst-1

Vår sista kväll åt vi middag på Kitchen & Table i Malmö! Det är en kedja som också finns i Stockholm, men jag hade inte ätit där på hemmaplan heller. Den låg högst upp i Clarion Hotel med utsikt över hela staden! Väldigt trevlig miljö. 🙂

Namnlöst-1

Och maten då? De hade ett förvånansvärt bra vego-utbud på både förrätt- och varmrättsmenyn. Vi delade inledningsvis på arancini (till vänster) med nån slags… soja/hoisin-aktig dipp. Lite random kombination vill jag hävda, dessutom hade de toppat bollarna med dill och det är dessvärre ingen favorit hos mig. Vi åt även friterad jordärtsskocka (suverääään) med parmesanmajonäs till förätt. I den majjon doppade jag mina arancini istället, hehe! Själva bollarna var grymma, men jag hade valt andra tillbehör. 🙂

Till varmrätt åt jag otippat nog två ”sides”! En mac n cheese med comté som var väääldigt, väldigt god. Till det beställde jag även in en förvånansvärt god sallad med parmesan, picklad rödlök och rostade pinjenötter. Det var generöst av allt i salladen och det lyfte den verkligen!

Om ni är i Malmö så är Kitchen & Table ett stort tips och jag funderar starkt på att besöka restaurangen här i Sthlm också! 🙂

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00