ANNONS

Matlista – Mina favoriter

/

En rolig matlista sitter aldrig fel! Jag vill minnas att ni brukar gilla dem. Här kommer en egenkomponerad lista med favoriter av olika slag. Tänk att ordet ‘favorit…’ sitter framför varje fetmarkerad rubrik – hänger ni med?

Grönsak?
Att inte säga tomat här går inte med tanke på hur ofta jag använder det. Kylskåpskalla Romantica/Fantastico-tomater kan jag dessutom äta som mellis a.n.y.d.a.y. Det är orimligt gott!

Pastasort?
Jag ääälskar hjulen om jag ska ha pastan i en sallad (jag är ett barn, ja). Men annars gillar jag penne, linguine och pappardelle!

IMG_9075

Krydda?
Jag vill säga timjan, men basilika kommer nog lite före ändå. Det går att använda till mycket mer. Exempelvis i den HÄR parmesanpastan med broccoli!

IMG_9023

Sås?

Om den är kall: bea, absolut. Men inte vilken som helst, jag gillar inte Lohmanders bea så mycket. Inte heller Jureskogs färdiga bearnaise faller mig helt i smaken. Erik Lallerstedt, den är god! När det kommer till varma såser så skulle jag säga att inget slår en riktigt bra gräddsås.

Här ackompanjerad av vegobullar, potatismos, lingonsylt och hemmainlagd gurka, receptet hittar du HÄR! 

Ost?
Parmesan och prästost – men till olika saker såklart!

IMG_8913

Kök?
Det italienska köket finns i mitt hjärta. Jag skulle kunna kasta all annan mat åt fanders och bara äta italienskt om jag fick chansen! Inga problem.

”Ny-favorit-som-jag-fått-upp-ögonen-för-på-senaste-tiden”:
Hmm… broccoli är något jag gladeligen äter idag, men avskydde för bara sex månader sen. Sen är jag kanske inte GALEN i broccoli för den delen, men det är det enda jag kommer på just nu!

Img 7303
Img 7305

Frukt?

Mango!!!

Köttsubstitut?
Oj, det finns många oerhört bra tycker jag. Quorns grejer är toppen i många vardagsrätter, Hälsans kök Grillade filéer är toppen att grilla eller att ha till sallad. Pärssons middagskorv är oerhört god och halloumi slår nästan heller aldrig fel.

0
9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00