ANNONS

Vinprovning och topplunch

/

IMG_8973

En av dagarna i Toscana var det lite sämre väder och vi tog tillfället i akt att åka till en vingård. Min bonuspappa hade sett Eric Saade rekommendera just denna gård och vi tänkte att det var ett säkert kort (han och Nicole är ju mycket i Toscana). Den hette Castello Banfi.

Utsikten var, inte helt otippat, fantastisk!

IMG_8977
IMG_8978
Namnlöst-1

De tillverkade många egna viner och flera av dem har prisats i olika tävlingar. Dessa kunde man såklart köpa på plats! Man kunde även testa deras viner i en vinprovning, vilket vi passade på att göra. Jag, Rebecka och Line testade deras mousserande viner medans de andra drack rött. Väldigt gott var det!

IMG_8996
IMG_9021

Innan vi åkte vidare mot lunchen så hann jag med att ta några bilder på utsikten!

IMG_9160

Vi hade egentligen tänkt äta lunch på vingården, men när vi kom fram fick vi veta att restaurangen var fullbokad. Det kom inte som en chock, det var en chansning från vår sida. En tjej som jobbade på Castello Banfi tipsade om restaurangen Alle Logge di Piazza som låg i den närliggande staden Montalcino. Så dit begav vi oss!

IMG_9125

Restaurangen var ganska rustikt inredd med udda stolar och olika slags bord. Men man såg ändå att det låg mycket tanke bakom valen av möbler! Restaurangen var ganska liten invändigt, men hade en pampig uteservering med flera bord.

IMG_9143
Namnlöst-1

Vi delade på bruschetta och lokala pecorino-ostar till förrätt innan vi började få in våra varmrätter. Den här tomatpastan var gudomlig!

IMG_9148

Jag själv åt en cacio e pepe – en enkel rätt som lagas på ost (osäker på om de använder pecorino eller parmesan), svartpeppar och pastavatten. Att något så enkelt kan vara så oerhört gott?! Jag ville aldrig att min portion skulle ta slut.

Det var även här vi för första gången blev introducerade till pastasorten pici, som vi sedan använda i vår ”pici alla vodka”-pasta! Receptet/inlägget hittar ni HÄR.

Hursomhelst, det här var en riktigt bra lunch som verkligen kändes genuint italiensk. Väl värt ett besök!

1
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00