ANNONS

Veckans recept: Röd pesto-panna

/

IMG_8703

Förra veckan la jag upp ett receptet på hemmagjord, röd pesto som var riktigt, riktigt god. Den använde jag i det här receptet, men det går såklart lika bra att använda färdigköpt pesto också. Vill ni göra er egen pesto så kommer en länk till det inlägget HÄR.

Quornfiléer funkar i varje fall utmärkt till såsiga rätter. De håller sig saftiga och goda. De blir extra goda om man, som i det här receptet, fyller dem med färskost! Servera pesto-pannan med ugnspotatis, ris eller kanske pasta. Det du gillar bäst! 🙂

DU BEHÖVER (till 3 personer):
– Ett paket quornfiléer (6 st)
– Potatis till tre personer
– 5 dl matlagningsgrädde/Oatly iMat
– 1,5 dl röd pesto
– En gul lök
– 100 g färskost med vitlök och örter
– 5 st soltorkade tomater
– 50 g riven parmesanost
– Salt och peppar

IMG_8688
IMG_8679

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i mindre bitar och dressa den med olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

2. Tina Quornfiléerna och skär bort en del av mittenpariet (se bild ovan). Stek filéerna i valfria kryddor så de får lite färg.

3. Blanda ihop färskost med riven parmensanost och fint strimlade soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Fördela färskostfyllningen i Quornfiléerna och ställ dem åt sidan så länge.

IMG_8691

4. Hacka gul lök och fräs i olja tills bitarna mjuknar. Addera röd pesto och sedan grädde. Låt allting koka upp till en orange/röd sås. Smaka av – behöver den salt, peppar eller kanske mer pesto?

5. När det är ungefär 10 minuter kvar på potatisen kan du lägga ner de fyllda Quornfiléerna i såsen. Lägg gärna på ett lock på stekpannan så färskosten får värme ovanifrån också.

Servera din röd pesto-panna med potatisen så fort den rostats klart i ugnen! Bon appetit!

IMG_8702

2
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00