ANNONS

Så lyckas du med din tårtbotten

/

IMG_0283

För några veckor sen la jag upp receptet på min bästa, fluffigaste och dessutom enklaste tårtbotten. Den blir helt jämn och fin i ugnen och är lätt att dela. Receptet hittar ni HÄR! Men för att lyckas med din tårtbotten så bra som möjligt finns det vissa knep som kan vara bra att tänka på. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av tre stycken!

Här kommer dem:
1. Jag tjatar om detta hela tiden, men jag kan inte göra ett tips-inlägg utan att nämna vikten i att vispa länge. I mitt recept ska du vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Detta tar ca 7-10 minuter – när du tror att du är klar ska du vispa ytterligare ett par minuter. 😉 För att behålla fluffet är det sedan viktigt att använda stora, vändande rörelser med en slickepott när du har i övriga ingredienser.

2. När jag gräddat en tårtbotten så låter jag den svalna i ca 5-10 minuter i sin form. Efter det tar jag loss den löstagbara kanten och vänder botten upp och ner. Varför? För skulle den vara lite ojämnt gräddad på ovansidan (lite bucklig eller sne) så kommer den jämnas till! Man kan säga att den pressas ihop till en snyggare, mer jämn form.

3. Jag gör alltid mina tårtbottnar ett par dagar innan jag ska montera tårtan. Jag låter hela kakan svalna helt och hållet innan jag sedan delar den i delar (oftast 3 stycken). De tre tårtbottnarna fryser jag sedan in styckvis (i plastfolie), de är nämligen mycket mer lättarbetade när de är frysta. Då kan man lyfta dem enkelt utan att det finns en risk att de går sönder. Använder man lite tunnare bottnar är det här tipset ännu mer användbart!

IMG_0277

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00