ANNONS

Vår 8-kamp på midsommar!

/

Det var flera av er som var intresserade av åtta-kampen vi gjorde på midsommar och nu tänkte jag dela med mig av den! Det betyder såklart att den som inte är intresserad kan scrolla förbi det här inlägget. Men vem vet, du kanske behöver liknande inspiration till liknande lekar någon gång i framtiden? 🙂

OBS x 2: Vissa grenar inkluderar någon slags dryck och vi använde öl. Självklart ska man byta ut ölen mot något annat om man inte har åldern inne/inte vill dricka. Vissa grenar har även vissa… sexuella inslag (det lät väldigt grovt, men ni kommer förstå när ni läser). Var noga med att alla är bekväma med dessa innan ni kör igång leken!

Namnlöst-1

Först och främst: dela in er i lag! Vi var två personer i varje lag och det är vad som krävs för samtliga lekar. Men är man flera i laget kan antingen 1. göra om leken lite så den passar flera eller 2. låta varje lag välja ut två personer som tävlar åt gången.

Gren 1: ”MÅNDAGSMORGONEN”
Ni behöver: 12 st klädesplagg (här funkar även hattar, väskor etc), 1 plastmugg/person och öl (tänk 1/2 burk per person)

 • Två lag kör samtidigt åt gången (två ytterligare personer hjälper till att ta tid). Person 1 i laget tar på sig alla sex plaggen, springer fram till en markering och sveper ölglaset som står där. Personen springer sedan tillbaka, tar av sig kläderna och måste stoppa ner dem i väskan igen innan person 2 får ta över. Den gör samma sak och kortast tid vinner.OBS! Plaggen ska alltså kunnas tas på ovanpå ens egna kläder, så ta jackor, hoodies, t-shirts etc. Ingen ska såklart ta av sig sina kläder helt och hållet!

  Gren 2: ”LINGONVECKAN”
  Ni behöver: 1 stor pet-flaska per lag (fyllda med ca 1 dm vatten på höjden), 1 tampong/person i största möjliga storlek, 1 längre snöre/person

  • Alla lagen kör samtidigt och startar och stannar en egen timer på en mobiltelefon. Alla knyter fast tampongen i snörets ände, sen knyter man snöret runt midjan. Tampongen bör hänga i knähöjd. När leken startar ska en person från varje lag knäböja och lyckas pricka tampongen i flaskans mynning. Tampongen ska sedan doppas i vattnet där den kommer svälla. En åt gången ska lagmedlemmarna springa med flaskan (som kommer bäras av den svällda tampongen) till en markering och tillbaka. Person 2 gör sedan samma sak och kortast tid vinner. 


   Gren 3:
   ”WHO’S MOST LIKELY TO”

   Ni behöver: 3 st rockringar, 5 st tennisbollar (eller liknande bollar)

  • Rockringarna placeras i en rad. Den bortersta ringen är värd 30 p, den i mitten är värd 20 p och den närmsta ger 10 p. Ett lag i taget ställer sig rygg mot rygg med ett varsitt glas med dryck. Resten av gästerna kommer ge de två lagmedlemmarna fem stycken påståenden där de ska lyckas vara överens. Man skulle t.ex. kunna fråga ”Vem av er har snyggast klädstil?” eller ”Vem av er kommer bli bäst mamma/pappa?”. Personerna som står rygg mot rygg får poäng när enbart en av dem dricker, men dem ser alltså inte hur den andra gör. Dricker båda får de inget poäng, dricker ingen av dem så får de inte heller poäng.Antal rätt = antal bollar man får kasta och försöka pricka i rockringarna. Laget med flest poäng vinner.

   Gren 4: ”NYFIKEN I EN STRUT”
   Ni behöver: 2 st fotbollar, 2 st strutar gjorda av papper, 1 kondom/person, 1 st apelsin/lag

  • Två lag åt gången tävlar samtidigt och två andra person hjälper till att ta tid. Genom en pappersstrut som enda kikhål ska båda medlemmarna i lagen (en åt gången) driva fotbollen till en markering. Väl framme ska man, fortfarande med struten som enda kikhål, trä kondomen över apelsinen och sedan driva tillbaka fotbollen. Person 2 gör sedan samma sak och kortast tid vinner!

   Namnlöst-1

   Gren 5: ”KORVFEST”
   Ni behöver: 1 grillkorv/lag, 1 st långt snöre/lag

  • Alla lagen tävlar samtidigt och får själva (förslagsvis genom att ropa) markera när man klarat uppgiften. Tjejerna i laget står upp med ett snöre runt midjan och en korv fastknuten i snörets ände. Killen sitter på knä framför. Tjejen ska sedan försöka svinga in korven i killens mun, där han ska lyckas hålla kvar den. Ingen i laget får använda händerna. Självklart får ni själva välja vem som svingar och vem som ska fånga korven, nu beskrev jag bara hur vi gjorde uppdelningen. 🙂

   Gren 6: ”BAKSMÄLLAN”
   Ni behöver: 3 st rockringar

  • Ett lag åt gången tävlar. Lagmedlemmarna ställer sig mittemot varandra med ca 4-5 meters avstånd. Båda två gör 7 varv ”norsk fylla”. Person 1 ska sedan lyckas kasta tre rockringar över person 2 (som ska försöka stå still). Kortast tid vinner!

   Gren 7: ”HÄNGPUNGEN”
   Ni behöver: 2 st nylonstrumpbyxor, 2 st tennisbollar, 2 st andra, gärna mindre, bollar, 3 st vattenfyllda pet-flaskor (gärna i olik storlekar)

  • Ett lag åt gången tävlar, någon annan hjälper till att ta tid. Lägg i en boll i varje fot på strumpbyxan. Person 1 knyter strumpbyxan runt midjan så bollarna hänger mot marken. Man får själv välja hur högt/lågt man vill att de hänger. Utan att använde händerna ska man sedan lyckas välta de tre flaskorna med vatten. Person 2 gör samma sak och kortast tid vinner!

   Gren 8: ”ÄGGSTRA FLIPPAT”
   Ni behöver: 1 hårdkokt ägg (+ ett extra i reserv), en matsked/lag, 1 glas öl/person (tänk ca 1/2 burk/person)

  • Ett lag åt gången tävlar, någon annan hjälper till att ta tid. Person 1 kör ”flip the cup”. När man lyckats flippa muggen bär man upp skeden, med ägget på, i munnen och ska sedan ta sig till en markering och tillbaka. Först då får person 2 börja dricka sitt glas och flippa sin mugg, för att sedan gå samma varv med ägget. Kortast tid vinner!
1
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00