ANNONS

Recept: En typisk vardagslunch

/

IMG_0124

Ofta när jag lägger upp recept här på bloggen så är det ganska välkomponerat. Men självklart lagar jag inte alltid så varierat eller nytänkande! Det här en rätt som jag ofta och väääldigt gärna lagar, men den har inte riktigt något namn. ”Bulgur med sojastrimlor och broccoli” låter kanske inte superlockande egentligen, men det är precis vad det är. Och jag lovar er att just den här kombon är SUPERgod, annars skulle jag ju inte äta det så ofta. 😉

DU BEHÖVER (till två personer):
– 4 st filéer från Hälsans Kök
– Till marinaden: 1,5 msk sesamolja, 1 msk kinesisk soja, 1 vitlöksklyfta
– Bulgur för två personer
– 2 tärningar grönsaksbuljong
– 250-300 g broccoli
– Sweet chili-sås

IMG_0133
IMG_0135

SÅHÄR GÖR DU:
1.
Tina vegofiléerna och skär de i mindre bitar. Lägg bitarna i en påse tillsammans med sesamolja, soja och pressad vitlök.

2. Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte addera tärningarna med grönsaksbuljong! De tillsätter jättemycket sälta och god smak till bulguren. Den kan sen stå kvar i sin kastrull med lock på tills allt annat är färdigt. 

3. Skär broccolin i ganska små buketter och stek hårt i valfria kryddor. Häll över på en tallrik så länge.

4. Stek vegofiléerna i sin marinad tills bitarna fått fin stekyta. Servera tillsammans med nykokt bulgur, råstekt broccoli och sweet chili-sås.

Tips! Att byta ut såsen mot något annat funkar jättebra. Jag brukar ta det jag har hemma. 🙂

IMG_0139

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00