ANNONS

Mathilda Testar – ”Ribs” från Oumph

/

Namnlöst-1

Efter några veckors uppehåll så är jag tillbaka med ännu en Mathilda Testar! Det ofrivilliga uppehållet beror till stor del på skolan, men den här veckan går jag på sommarlov och det kommer bli betydligt enklare för mig att få upp testerna. Den här veckan frångår jag det ordinarie formatet och testat bara en produkt, men den har varit ganska omtalad och omskriven.

Såhär inför sommaren känns den här nylanseringen dessutom helt rätt att recensera i bloggen!

IMG_0162

Som ni ser är det alltså Oumph’s nya ”ribs” som står på menyn! Jag har hört att det finns ‘next level’ vego-ribs som sitter på fejkade revben, men det här är vanliga, långsmala filéer. De är smaksatta som ribs och ser typ ut som det också. I varje fall om man placerar dem tätt intill varandra på spett! På förpackningen står det att de funkar att steka, grilla och tillaga i ugnen – jag gjorde det sistnämnda då jag inte hade tillgång till en grill.

IMG_0167

Innan jag går in på smak och konsistens på ”ribsen” har jag en konstruktiv invändning. Ett paket innehåller först och främst 280 g, är inte det en lite random mängd? Det är på gränsen till för lite att dela på två, tre strimlor blir jag i varje fall inte mätt på. Men det är samtidigt för mycket för att äta själv.

Dessutom kostar en förpackning närmare 50 kronor, vilket är ganska dyrt (framförallt om man behöver köpa en förpackning per person).

IMG_0173
IMG_0175

Jag tillagade mina ”ribs” i ugnen i 10 minuter, sen penslade jag de med barbeque-sås och lät tillagas i ytterligare fem minuter. De är redan glazade, men det kan väl aldrig bli för mycket? 😉

Och vad tyckte jag då? Nu var det flera år sedan jag åt animaliska ribs, men jag vågar påstå att både smaken och konsistensen var riktigt lik originalet. Inget för den som ogillar tanken på kött-konsistens med andra ord, men helt klart en vinnare om man letar efter substitut som liknar kött så mycket som möjligt. Konsistensen är luftig och lite seg, precis så som jag minns vanliga revbensspjäll. Smaken är god, men mild. Det gjorde susen att addera extra glaze!

Jag hade absolut köpt Sticky Smokehouse Oumph igen, trots den ganska snåla mängden till ett ganska dyra priset. Supergott var det! Man får komplettera med lite extra tillbehör bara. 🙂

Har nån av er testat att grilla ”ribsen”? Hur gick det?

IMG_0178

2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00