ANNONS

Veckans recept: Avocado-quesadillas

/

IMG_0070

Här ska jag meddela att jag kommer med ett hejdundrande gott recept! Krispiga quesadillas fyllda med smält ost, avocado och en tomatsalsa med persilja. Toppa med en ordentlig mängd sriracha-majonäs och du är hemma. Riktig comfort food som du slänger ihop i ett nafs på en vardagskväll eller som lunch på helgen. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer/fyra st quesadillas):
– 4 st små tacobröd
– 2 st avocados
– 150 g riven ost
– Sriracha-majonäs

Till tomatsalsan:
– En tomat
– ca 1 dm gurka
– En halv rödlök
– Färsk persilja
– Olivolja, salt och peppar

IMG_0055

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att göra salsan! Finhacka tomat, gurka och rödlök. Grovhacka persilja. Blanda i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar.

2. Skär avocadon i smala skivor.

3. Fördela ett lager med riven ost på halva tacobrödet. Lägg ut avocado, tomatsalsa och ett till lager med riven ost. Vik ihop tacobrödet och stick ner ett par tandpetare i det så allting håller ihop ordentligt. Repetera med de andra tacobröden.

IMG_0068
IMG_0062

4. Stek dina halvmåne-formade quesadillas i en klick smör. Ta ut tandpetarna innan du försiktigt vänder på dem med hjälp av en stekspade. Jag gillar när de har ganska mycket stekyta!

5. Låt dina quesadillas svalna lite innan du ringlar över sriracha-majonäs och serverar dem!

IMG_0058

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00