ANNONS

Vad händer efter plugget?

/


Vid årsskiftet kommer jag antagligen sluta plugga efter totalt tre år av universitetsstudier. Jag kommer då ha läst tre terminer (dvs 1,5 år) Medie- och kommunikationsvetenskap och tre terminer på Journalistprogrammet. Jag har en c-examen i Medie- och kommunikation som efter 180 hp, dvs tre år, kommer ”omvandlas” till en kandidatexamen.

Jag har skrivit om det här tidigare, men jag har på sätt och vis klippt & klistrat ihop ett kandidatprogram. Jag fördjupade mig först i 90 hp/tre terminer på ämnet jag tog c-examen i, sen breddade jag mig i ytterligare 90 hp/tre terminer. Det är en smart lösning om man inte hittar något färdigt treårigt program som passar just dig!


Men tiden EFTER skolan då, hur ser den ut?

Tyvärr, tyvärr, tyvärr så vet jag inte hur det kommer bli med bloggen efter årsskiftet när jag är klar med skolan. Jag har i dagsläget inte råd att gå tillbaka till att ”bara” syssla med bloggen, även fast jag gärna hade lagt all min tid på att utveckla den och mitt varumärke. Mycket kan såklart hända under resten av år 2019, men det kan bli så att jag slutar uppdatera här då. Det beror på hur vad jag skaffar för jobb och huruvida det är en heltidstjänst eller inte.

Jag skriver detta då jag fick en kommentar för inte så längesen som gällde mina studier till hösten. Frågan var egentligen om jag tänkt plugga samma sak (dvs journalistik) då – och svaret är alltså ja. Det är först efter nästa termin som saker och ting antagligen kommer se annorlunda ut!

4
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00