ANNONS

Mathilda Testar – VegMe’s kalla såser

/

Namnlöst-1

Idag är det onsdag och det betyder att bara en sak här på bloggen: Mathilda Testar! Förra veckan testade jag vegobullar och det inlägget hittar ni HÄR! 

Innan vi kör igång vill jag dra samma disclaimer som tidigare veckor: 1. Mina ord är ingen lag. Du kan såklart uppfatta något helt annorlunda än mig. 2. Att jag tycker mindre bra om en produkt betyder inte att jag aldrig mer kommer använda den, inte kommer göra något framtida samarbete med tillverkaren osv. Då kommer jag säkert bara ha bättre kännedom om produkten och kunna använda den bättre i min matlagning.

IMG_9531

Den här veckan testar jag tre kalla såser från VegMe! Vi närmar oss grillsäsongen och det kan ju vara kul att få lite bättre koll på det veganska utbudet. Till skillnad från tidigare veckor så kommer jag alltså testa produkter med olika smaksättning/användningsområden. Hoppas det är ok att jag frångår formatet lite. 😉 Jag smakade såserna på egen hand och tillsammans med en okryddad, stekt vegofilé!

IMG_9543
Namnlöst-1

VegMe Majonäs – Jag vågar påstå att jag var mest orolig för att testa den här såsen eftersom en majonäs inte har så mycket att gömma sig bakom. Den har en ganska mild smak och innehåller ingen annan smaksättning. Smaken var i varje fall god och liknar vanlig majonäs, men jag känner en bismak av järn. Den känns igen från vanlig majo, men blir mer konstgjord i den här veganska varianten. Järnig eller inte, det här är ett jättebra alternativ till majonäs! Att smaksätta den med tryffel, sriracha eller någon annan smak kommer gå hur bra som helst.

VegMe Bearnaise – Luktar precis som vanlig bea och smakar precis som vanlig bea! Sjukt positivt överraskad. Den är lite lättare i konsistensen, men känns fortfarande smörig. Bearnaise kan ju smaka olika beroende på tillverkare, det beror bland annat på hur man balanserat syran med dragonsmaken. Den här bean smakar, i min mening, lite för mycket dragon. Men det är ju verkligen en smaksak! Jättegod är den, jag kommer helt klart köpa den i sommar.

VegMe Aioli – Till utseendet skulle man aldrig kunna gissa att den här aiolin är gjord utan ägg, möjligtvis på den lite mer kritvita färgen. Liksom de andra två såserna så är konsistensen lättare och lite luftigare. Vanlig aioli upplevs tyngre. Men smakmässigt är den supergod med tydlig vitlökssmak! Väldigt lik originalet, mycket tack vare inslagen av järn som jag kände i majonäsen. Här i aiolin blir det en mer naturlig bismak. 🙂

Det känns svårt att avgöra vilken sås som är bäst i det här sammanhanget eftersom de är så olika. Men jag är positivt överraskad av samtliga av VegMe’s såser och rekommenderar er verkligen att testa dem i sommar!

1
9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00